De moeders genieten met hun kinderen van de brunch. Foto: PR
De moeders genieten met hun kinderen van de brunch. Foto: PR Foto: Foto: PR

Dinxperlo in onderduikexpositie

Vervolg van de voorpagina

De kinderen Kopatz in Suderwick zijn als wezen in de jaren dertig 'verdeeld' onder een aantal boeren in de buurt. Eén van de zonen wil niet in militaire dienst en vertrekt naar zijn getrouwde zus, die in Assen woont. Daar duikt hij onder en komt zo veilig de oorlog door.

De Mosquito bommenwerper van Frank Dell stort 15 oktober 1944 neer bij Münster. Frank loopt dagenlang en komt via Winterswijk en IJzerlo in Lintelo terecht bij Jan Ket, de lokale verzetsleider. Hij slaapt boven een vreselijk stinkende geitenstal, maar dat houdt eventuele Duitsers tegen aldus Frank in zijn memoires. Even later verkast hij naar de familie Prinzen op Somsenhuus in IJzerlo waar al snel zeven vliegeniers ondergedoken zijn op dat adres. De 21-jarige Frank wordt de natuurlijke leider van de groep. Ze raken betrokken bij verzetsactiviteiten op de Bark, trainings- en verblijfscentrum van de gecombineerde Aaltens-Varsseveldse Knokploeg (LKP). Frank helpt mee aan de wapendroppings in de Wolboom. De onderduikers blijven op Somsenhuus tot de bevrijding, ook als daar een groot aantal Duitse soldaten ingekwartierd is.
De expositie: 'Onderduiken in de grensstreek' is nog te bezichtigen tot en met 28 augustus in het Onderduikmuseum Markt 12, Aalten.


SV Dinxperlo opnieuw kampioen

Vervolg van de voorpagina

De spanning was er af en Dinxperlo liet bij vlagen weer het vertrouwde goede spel zien. Bulsink en Houthuijzen vielen in voor Te Kaat en Spoor. Niet lang na zijn invalbeurt schoot Bulsink van 25 meter hard raak en haalde daarmee alle spanning uit de wedstrijd. 2-0. Dinxperlo verzuimde daarna meer doelpunten te maken en keeper Massop moest nog eenmaal redding brengen.

Toen scheidsrechter Dijkman affloot kon Dinxperlo voor het tweede achtereenvolgende jaar de titel vieren. De drank vloeide rijkelijk en de spelers kregen een kampioenschaal uitgereikt. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes en ook zondag kwamen de spelers bijeen om het feest nog eens dunnetjes over te doen. Een verdiende titel. Het gehele jaar stond Dinxperlo bovenaan. De druk werd groter naarmate de eindstreep in zicht kwam. Het spel leed er zichtbaar onder maar uiteindelijk kon dan toch de titel gevierd worden.
Volgende week pinkstermaandag wacht in Harreveld KSH voor de laatste competitiewedstrijd. We gaan met een bus waarvoor supporters zich nog op kunnen geven bij SVD. Na afloop van de wedstrijd wacht dan EMM en de huifkar en maakt de ploeg een rondje door het dorp.


Foto's op pagina 19


Moederdagbrunch KDV StipStap

DINXPERLO - Na weken van voorbereiding was het 6 mei eindelijk zover. De moederdagbrunch van KDV StipStap van Kinderopvang Humanitas!

Alle moeders van StipStap werden deze ochtend in het zonnetje gezet met een deze heerlijke moederdagbrunch. De tafels waren vrolijk versierd met zelfgemaakte placemats met een foto van hun zoon/dochter.

De kinderen en hun moeder konden deze ochtend genieten van broodjes, wraps en een sapje.

Het was een super gezellige ochtend.