Nick Obbink.  Foto: PR
Nick Obbink. Foto: PR Foto: PR

Special Guest bij de Classic Rock Night: Nick Obbink

DINXPERLO - Opnieuw een bekende en actieve muzikant uit Dinxperlo die zijn sporen al heeft nagelaten. In het dagelijks leven verdient hij de kost bij het bedrijf Claymount in Dinxperlo. Nick Obbink, een zanger/gitarist uit 'het Seattle van de Achterhoek' is op 22 april te gast in het programma The Blues and Beyond van Gerard Kolenbrander bij Dinxper FM. Ook hier hebben we weer te maken met een gedreven en enthousiaste muzikant uit Dinxperlo die graag vertelt over zijn muzikale verleden en toekomstplannen.

Door Waltraud Wensink

Ter voorbereiding op dat programma heeft Nick al een bezoek gebracht aan zijn moeder die, hoe kan het ook anders, een van de trouwste fans is. Een achterban die je als muzikant moet koesteren. De moeder van Nick had door de jaren heen heel wat foto's, krantenknipsels bewaard, en er is ook nog oud beeldmateriaal op VHS in omloop. Nick vertelt: "Als je dan weer op een positieve manier wordt geconfronteerd met al die herinneringen is dat geweldig. Toentertijd stond je er gewoon niet bij stil. Je deed wat er van je werd verwacht als muzikant. Een aantal herinneringen waren al een eind weggestopt, maar als je de opnames weer ziet gaat er weer het een en ander dagen en kun je het weer voor de geest halen. Het zijn mooie herinneringen met de video-opnames op de VHS banden en de vele foto's."

In de voetsporen van zijn oom
Muziek maken zat hem in het bloed en dat bleek al jong. Met veel genoegen vertelt Nick: "Ik was een jaar of twaalf toen ik van mijn oom al de nodige privé gitaarlessen kreeg. Hans Luijmes speelde in 'Rain' en als puber mocht ik ook jaarlijks mee met de 'grote jongens' naar de Pol in Aalten .Daar speelden ze dan op Koninginnedag. Dat vond ik helemaal geweldig." Dat werd ook gelijk de aanzet om zelf te starten met zijn muzikale carrière. Nick kreeg heeft verder nog gitaarles gehad van Bernhard Reinke (Jazz, Blues, Rock) en Klassiek gitaar aan de muziekschool.

Muzikale carrière
Nick: "Mijn eerste band was At Last, wat later Quantum Leap is geworden na een aantal wisselingen. Dat was ongeveer in 1988. Dat was toen als het ware een top veertig band en we gingen daarmee het danscircuit in. Daar was natuurlijk heel wat concurrentie. Dat hebben we tot 1994 gedaan. Vervolgens heb ik ruim tien jaar gespeeld in Purple Haze. Dat was voor mij een muzikaal hoogtepunt en een geweldig tijd. Tot 2009 hebben we dit gedaan en we hebben ons afscheidsconcert in Ons Huis in Dinxperlo gehad. Twee jaar terug was er een reünie-concert bij Schiller in Aalten. Mooi om weer eens samen op de planken te taan."

Samengespeeld met veel bekende namen

Maar een muzikant in hart en nieren zit natuurlijk niet stil en het volgende project diende zich al snel aan. Alle namen van de muzikanten waar Nick mee heeft gespeeld kan je bijna niet noemen omdat je dan bang moet zijn dat je belangrijke mensen gaat vergeten. Dat het allemaal bekende namen uit het Rockcircuit zijn is wel duidelijk. "Tot 2011 speelde ik mee in de rockformatie Jailbreak waar we helaas door minder fijne omstandigheden mee zijn gestopt. Ik ben daarna mijn eigen weg gegaan om vervolgens na een tijdje bij De Bruurkes te spelen. Weer eens wat anders, in het dialect maar zeer veelzijdig. Een leuke verzameling muzikanten", stoomt Nick door. "In 2015 was dat voor mij afgelopen maar ik had nog wel meegewerkt aan de CD 'Oaveral 'n nörgens' , waarvan de release op Huntenpop was." Ook noemt Nick nog zijn muzikale bijdrage in de band Flavoured Ink met mooie covers uit de jaren 60-70-80 en een semi akoestische formatie waar hij zoal pop, rock, en jazz mee speelt.

Eigen plan trekken
Door de jaren heen heeft Nick dus een bult aan ervaringen op mogen doen en hij gaat maar door. Na de Bruurkes wilde Nick 'zijn eigen plan trekken' zoals hij zegt en deed hij een aantal kleinere akoestische dingen. Met zijn 'kleine'neef Evert Stroet heeft hij een try out bij LEF gedaan en ook bij Bruggink in De Heurne stond hij met een andere formatie op het podium. Nick: "En dan ben ik momenteel ook serieus bezig om opnieuw een blues-rock-band in het leven te roepen. Hiervoor liggen de eerste ideeën op de tekentafel. Het is de bedoeling dat we in ieder geval een combinatie van stijlen gaan spelen van onder andere Stevie Ray Vaughan, Danny Gatton, James Burton, Mark Knopfler, Richie Blackmore maar ook anderen." Hij noemt het zijn 'motivators', zijn inspiratiebronnen. "Niet dat ik altijd dat niveau haal", geeft Nick bescheiden aan, "maar dat is wel waar ik naar toe wil en waar ik me verwant mee voel."

Gastoptreden
Op 1 oktober is Nick Obbink te gast bij de Classic Rock Night bij Old Dutch. Nick zal onder andere een of twee nummers meespelen bij Half Grown. Hij zal op 22 april in het programma The Power of the Blues and Beyond tussen 20:00 – 22:00 uur te gast zijn bij Dinxper FM en meer vertellen over zijn mooie muzikale carrière. "Ik ben benieuwd wat het gaat worden maar heb er zeker wel zin in. In de familie zijn de eerste kaarten voor de Classic Rock Night al gekocht", aldus Nick.

Wie ook alvast kaarten wil kopen kan dat doen bij Old Dutch, tel. 0315-651334.

Nick Obbink. Foto: PR