Remco en Sandra te Grotenhuis willen weer wat moois maken van het afvalbrengstation op de Helmkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel
Remco en Sandra te Grotenhuis willen weer wat moois maken van het afvalbrengstation op de Helmkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Te Grotenhuis aan de slag met afvalbrengstation Rouwmaat

DINXPERLO - Op 1 maart gaan Remco en Sandra te Grotenhuis uit Dinxperlo een samenwerkingsverband aan met afvalbrengstation Rouwmaat aan de Helmkamp. Hiermee zullen niet alleen de openingstijden, maar ook de bedrijfsactiviteiten worden uitgebreid. De vooruitzichten op succes zijn voorhanden, want Remco te Grotenhuis bezit op dit gebied al veel ervaring.

Door Iris Jansen

Eigen bedrijf
Remco: "Als kleine jongen ging ik al met mijn vader, die toen al in het grondverzet zat, mee op pad. Al die machines en vrachtwagens lieten een grote indruk op mij achter zo kwam ik na mijn schooltijd te werken in de wegenbouw. In 2005 hebben mijn vader en ik het grondverzetbedrijf Essingholt in Bocholt overgenomen, een goed lopend bedrijf, maar als echte Dinxperlo?rs vonden Sandra en ik het ook een mooie uitdaging om van de locatie Rouwmaat-Dinxperlo weer wat moois te maken."

"Zo zijn we met Rouwmaat in gesprek gegaan en hebben de mogelijkheden bekeken om deze vestiging weer vlot te trekken. Sandra en ik zijn een vennootschap aangegaan onder de naam Te Grotenhuis Dinxperlo v.o.f. en zo gaan we dus ook samen de zaak runnen."

Uitdaging
Sandra vult aan: "Het wordt wel een uitdaging; ons samengestelde gezin telt vijf kinderen. De jongste is 8 maanden en de oudste is 11 jaar, maar de kinderen vinden het prachtig wat we gaan doen en met een strakke organisatie en goede planning moet het gaan lukken. Ik werk nog parttime in de zorg bij Careaz Dr. Jenny, en dat blijf ik ook doen want ik heb het daar erg naar mijn zin. Doordat Remco eigen baas is in Bocholt, is het mogelijk dat we elkaar afwisselen en dat de kinderen niets te kort komen. Gelukkig wonen we vlakbij het bedrijf."

Mogelijkheden
Remco: "Op 1 maart gaan we starten en zijn de nieuwe openingstijden van kracht: iedere dag van 7.00 - 18.00. Bedrijven kunnen ook buiten openingstijden terecht wanneer dat noodzakelijk is. We hebben een weegbrug tot 70 ton. Zaterdags zijn we open van 8.00- 17.00 uur. Veel mensen zijn op zaterdag in de tuin bezig of aan het klussen en kunnen dan meteen terecht met hun bouw- of sloop- en groenafval. Vervoersproblemen gaan we ook oplossen met het verhuur van aanhangwagens. Bovendien verkopen we zand, grind en tuinaarde en grote partijen kunnen worden geleverd door ons bedrijf uit Bocholt. IJzer, papier en karton kan kosteloos gebracht worden. Verder bieden we containerverhuur aan in allerlei soorten en maten en verzorgen we natuurlijk ook het afvaltransport. We kunnen ook een vrachtwagen met dieplader inclusief chauffeur leveren. Particulieren kunnen bij ons terecht voor advies ten aanzien van grondwerk en bestrating. Ook brengen wij offertes uit voor het verrichten van grondwerk en/of bestrating; duidelijke afspraken en vaste prijzen zijn ons motto."

Bereikbaarheid
Sandra vertelt dat zij beiden service en flexibiliteit erg belangrijk vinden.
"Mensen kunnen altijd langskomen voor vragen of advies; de koffie staat klaar. Ook gaan we like-deel-win acties houden; daarvoor gebruiken we onze Facebookpagina Rouwmaat/te Grotenhuis Dinxperlo. Dat wordt een belangrijke informatiebron voor onze klanten. Ook zijn we te vinden op Twitter: @tegrotenhuisvof. Ons telefoonnummer staat na sluitingstijd doorgeschakeld, dus zijn we ook buiten de openingstijden bereikbaar en natuulijk via de mail en facebook."


www.tegrotenhuisdinxperlo.nl


Handwerkwinkel Studio Sier geopend

DINXPERLO - Maureen Huls is 'overdonderd door de belangstelling en de warme, liefdevolle aandacht, 'flabbergasted', rond de opening van haar handwerkwinkel Studio Sier. Op Facebook schreef ze: "Heel heel veel 'dank je wel' voor alle lieve woorden, wensen, bloemen, kado's en komst! Ik ben helemaal overdonderd en voel me een echte geluksvogel! Heb zeer genoten van deze bijzondere dag. Veel liefs, Maureen." De zaak is open op dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.15 tot 18.00 uur, en op zaterdag doorlopend van 9.00 tot 16.00 uur.

Maureen Huls. Foto: Frank Vinkenvleugel
Maureen Huls. Foto: Frank Vinkenvleugel