Diny Caspers. Foto:  Frank Vinkenvleugel
Diny Caspers. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Vrijwilliger van de week: Diny Caspers

'Dat is nou de geheimzinnigheid van het leuk vinden..'

Door Karin Stronks

BREEDENBROEK – De vrijwilliger van deze week, Diny Caspers, doet vrijwilligerswerk op zeer verschillend gebied. Ze zit in het bestuur van Bewaar 't Olde en ze heeft zich jarenlang sterk gemaakt voor de damesafdeling van voetbalvereniging DZSV. Daarnaast is de Breedenbroekse bestuurslid van de stichting 't Olde Karrespoor De Heurne en omstreken. Diny mijmert: "Waarom ik vrijwilligerswerk doe? Ja, dat is nou de geheimzinnigheid van het leuk vinden… Het is fijn om met z'n allen iets te bereiken en ik vind het leuk om dingen te bedenken, te organiseren. Bovendien leer je door vrijwilligerswerk veel mensen en verenigingen kennen!"

Karrespoor
Vanuit Heurns Belang is in 2010 de stichting 't Olde Karrespoor De Heurne en omstreken ontstaan. Diny Caspers zit in het bestuur van deze stichting. Ze legt uit: "We hebben als doel om in De Heurne en omstreken fietspaden te realiseren. Hiervoor is overleg nodig met grondeigenaren en met het waterschap. Soms zie je van die grillige onduidelijke paadjes, wij proberen uit te zoeken hoe die paden lopen en om eventueel een fatsoenlijk begaanbaar pad aan te leggen. Mijn taak in de stichting is om het vrijwilligerswerk te coördineren. De paden worden onderhouden door vrijwilligers en ik maak een rooster." Ze vervolgt lachend:"Ja zo gemakkelijk is dat niet, we hebben vaak meer vrijwilligers dan dat er paden zijn! Blijkbaar vinden veel mensen het leuk om lekker buiten bezig te zijn, we hebben eigenlijk nooit een tekort aan vrijwilligers, veel mensen melden zich spontaan aan en dat is best uniek!"

DZSV
Diny Caspers is één van de pioniers van het damesvoetbal bij DZSV. "Ik heb zelf gevoetbald en heb jarenlang in het bestuur van DZSV gezeten. Dat was misschien wel bijzonder om als vrouw bestuurslid van een voetbalvereniging te zijn maar ik heb dat nooit zo gevoeld. Bij DZSV heb ik altijd een fijne sfeer ervaren en heb me met plezier ingezet voor de damesvoetbal afdeling. We hebben nu voor alle leeftijden meidenteams. Momenteel ben ik, samen met een aantal collega vrijwilligers, één keer per maand gastvrouw, we ontvangen scheidsrechters met een kopje koffie en ook de tegenstanders worden door ons welkom geheten en wegwijs gemaakt", vertelt Diny enthousiast.

Bewaar 't Olde
Diny Caspers is penningmeester van de stichting Bewaar 't Olde. De stichting is een overkoepelend orgaan waar meerdere werkgroepen onder vallen. "Kerkje De Rietstap, het Grenslandmuseum, werkgroep Bakovens en museum Ruesink waar oude gebruiksvoorwerpen worden gerestaureerd zijn de werkgroepen van Bewaar 't Olde. Waar het nodig is spring ik bij. We zijn bezig met plannen om het Grenslandmuseum enigszins op te pimpen, aantrekkelijker te maken. Het is onze bedoeling om wisselende exposities te organiseren in het museum. In kerkje De Rietstap gebeurt dat al en daar komen best veel mensen kijken. Ook een terugkerend initiatief van Bewaar 't Olde is het organiseren van een winterwandeltocht", aldus Diny. Ze vervolgt:"Vrijwilligerswerk doen is gewoon leuk. Ik vind het fijn om dingen te organiseren, om dingen te bedenken. En je leert veel verenigingen en mensen kennen. Samen iets bereiken, dat is mooi!"


1400ste volger voor Dinxpers Nieuws

DINXPERLO - Afgelopen zondagmiddag werd een historische mijlpaal bereikt. De facebookpagina van DinxpersNieuws haalde de 1400e volger. Ronald Knipscheer was de gelukkige en is vanaf nu op de hoogte van het laatste nieuws van Dinxper en omgeving. Op naar de 1500!

Ronald Knipscheer is de 1400ste volger van Dinxpers Nieuws op Facebook. Foto: Frank Vinkenvleugel