Al even geleden, maar nog steeds zeer herkenbaar. Foto: PR
Al even geleden, maar nog steeds zeer herkenbaar. Foto: PR Foto:

150 jaar horeca in 't Noorden

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - Al 150 jaar is er op de plek van 't Noorden, op de hoek van de Ringweg en de Lichtenvoordsestraatweg in Aalten, horeca gevestigd. Dat wordt door de huidige eigenaren Martin en Monique Hüning op 2 december gevierd, met een receptie, en een feest voor genodigden.

Vertrouwen
"Het belangrijkst was om het verenigingsleven vast te houden. Dat is gedeeltelijk gelukt. De verbouwing bleek ook veel ingrijpender te zijn dan we voorzien hadden en onze schulden liepen op. Monique had er af en toe slapeloze nachten van. We zijn echter allebei in de zaak blijven geloven. Gelukkig hebben we veel hulp gehad van bedrijven en van mensen van BOVO. Bovendien hebben we in het begin zo veel mogelijk zelf gedaan, we maakten lange dagen", herinnert Martin Hüning zich goed. De eerste afspraken voor grote feesten druppelden binnen en 't Noorden bloeide langzaam maar zeker op. "Opvallend detail hierin was dat veel BOVO-mensen een feest wilden geven bij ons! We waren superblij met hun vertrouwen! Natuurlijk ook met leveranciers en bedrijven die ons hebben gematst door ons de facturen in termijnen te laten betalen. Soms was het echt lachen, ik stond een keer in een overall te helpen met slopen toen er mensen kwamen die graag een afspraak wilden maken voor het geven van een feest. Dus ik met m'n stoffige kloffie naar beneden om de datum en de wensen te noteren…", grijnst Martin.

'Nieuwe tijd'
De nieuwe generatie is inmiddels aan het werk, Wesley en Nita, zoon en schoondochter van Monique en Martin, zijn het team van 't Noorden komen versterken. Martin geeft aan: "Ik vind het geweldig dat zij de 'nieuwe tijd' toevoegen aan ons bedrijf. Ze maken perfect gebruik van social media en hebben net zo veel 'hart voor de zaak' als Monique en ik. Horeca, dat moet in je zitten. Nita en Wesley hebben beide aan de Hogere Hotelschool gestudeerd, ze hebben elkaar daar leren kennen. Nita is pas moeder geworden en ze heeft kort geleden een weekend 't Noorden geheel zelfstandig 'bestuurd', samen met een team van medewerkers, omdat Wesley, Monique en ik allemaal weg moesten. Dat schept vertrouwen, dat is de toekomst. Met ons team van acht fulltimers en 45 parttimers waaronder drie wajong-medewerkers doen we ons uiterste best om het onze gasten naar de zin te maken!"


www.partynoorden.nl
www.facebook.com/tnoorden

De karakteristieke hoge glijbaan, omstreeks 1970. Foto: Jan Oberink
't Noorden, toen. Foto: PR