Wietse Kämink kon vier keer juichen in de wedstrijd tegen Zelos. Foto: Andre Wamelink Foto:

Wietse Kämink zet met vier goals Zelos aan de kant

AALTEN - AZSV heeft eenvoudig de tweede ronde van de KNVB-beker district Oost bereikt. Door vier goals van Wietse Kämink werd Zelos eenvoudig met 4-1 opzij gezet. Menno Diepenbroek zorgde voor de eretreffer van de Zelhemse zaterdagderdeklasser.

AZSV-trainer Dennis van Toor had niet de beschikking over de basisspelers Rik van der Eerden, Rick Bouwmeister, Mart Schutten, Coplan Soumaoro en Jonathan Goosen. Daardoor keerden Wietse Kämink en Patrick Wamelink, tegenwoordig in AZSV-2 spelend, terug in het eerste elftal. De Aaltenaren kenden weinig moeite met Zelos, getraind door Anthonie Nieuwenhuis. In de aanvangsfase kregen de roodwitten al een aantal kansen door Robbin Thuss en werd er een goal van Niek te Veluwe afgekeurd. Daarna scoorde Wietse Kämink twee keer voor de pauze en ging een kopbal van Yordi Orriëns net over het doel van Harm Reindsen. Met een 2-0 tussenstand werd de rust bereikt.

Na de pauze werd het al snel 3-0 door wederom Wietse Kämink, die zeven minuten later ook zijn vierde treffer van de middag liet aantekenen. Doelman Harm Reindsen zorgde met goede reddingen op inzetten van Freek Mulder, Bram Rensing, Robbin Thuss en Niek te Veluwe ervoor dat de score niet hoger opliep. Dertien minuten voor tijd liet Menno Diepenbroek zien een neusje voor de goal te hebben door de Zelhemse eretreffer voor zijn rekening te nemen.

AZSV-Zelos 4-1 (2-0). 21. 1-0 Wietse Kämink, 25. 2-0 Wietse Kämink, 51. 3-0 Wietse Kämink, 58. 4-0 Wietse Kämink, 77. 4-1 Menno Diepenbroek.
Scheidsrechter J.D. Hendriksen uit Dodewaard gaf geen kaarten.
Toeschouwers: 400

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Patrick Wamelink, Bram Rensing, Sven Spekking, Giovanni Malawau (63. Michael Vaags), Niek te Veluwe, Bram Wevers (71. Jan-Willem Bauhuis), Robbin Thuss, Wietse Kämink.

Opstelling Zelos: Harm Reindsen, Jacob Vos, Bert Damstra, Jeroen van den Belt, Niels Wassink, Haiko Scheffer, Andy Tahitu (46. Timo Tuenter), Ruben Wichgers, Hendrik Jan Kuenen (71. Gijs Koehorst), Thijs Jolink, Menno Diepenbroek.

Dinxperlo wint bekerderby van AD'69

DINXPERLO - Het lot had de 'gruunen' uit Aalten (AD '69) en Dinxperlo (Sv Dinxperlo) aan elkaar gekoppeld. Het werd een 3-1 overwinning voor de Dinxperse 'gruunen'.

Dinxperlo speelde in een andere samen- en opstelling: 4-4-2 in plaats van het vertrouwde 4-3-3 en zonder Bolwerk, Coenders en Kevin Radstaak. Meer zekerheid was het devies en proberen de diepgang van Maurick betere benutten door hem rechts op het middenveld te zetten. Dat pakte goed uit. Dinxperlo heerste in de eerste helft en Dinxperlo kwam regelmatig door via de zijkanten. Radstaak schoot met links na een voorzet van Maurick op de voeten van de Aaltense keeper.

Daarna scoorde Lichtenberg uit een vrije trap. Bulsink schoot na een individuele actie over het doel waarna Lichtenberg even later een rebound tot doelpunt promoveerde. AD kreeg één kans maar Massop redde goed. Ruststand: 0-2.

In de tweede helft was AD feller en kreeg het meteen een kans. Het schot van de linksbuiten eindigde echter in het vangnet. Dinxperlo combineerde vervolgens prima en dat leidde tot twee dotten van kansen. Maurick zette voor maar Spoor kopte over. Even later dezelfde combinatie maar toen legde Spoor de bal terug op Bulsink maar zijn schot met links ging over.

Dinxperlo ging te gretig op zoek naar de 0-3 en vergat geconcentreerd te verdedigen. AD kreeg een aantal kansen maar Massop hield veel tegen. Toch was hij een keer kansloos toen de spits de bal in de verre hoek schoof.

Dinxperlo kreeg in de tweede helft net zo veel mogelijkheden als AD maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. De ingevallen A-junior Stijn Hamer, die net als Marc Schuurman zijn debuut maakte in een officiële wedstrijd, legde in de laatste minuut de bal breed waarna Bulsink voor de 1-3 zorgde.

Volgens SVD-voorzitter Sandy Schreur was het een dik verdiende bekerzege. "Dinxperlo was op vele fronten beter dan de gastheren uit Aalten. Maar het zal zorgvuldiger moeten verdedigen alhoewel dat ook lastig is met vier aanvallers op het middenveld", aldus de preses van de Dinxperlose club.