AD'69 speelt gelijk tegen Rekken

AALTEN - AD'69 speelde afgelopen zondag voor de competitie de uitwedstrijd tegen Rekken, en haalde z'n eerste verliespunten. Het werd 1-1.

AD'69 speelde met de volgende elf speles: doel: Erik Heuvel, Maik Gerling, Tom te Brinke, Sven Breukelaar, Bram Dekkers, midden: Nick Ebbers Rob Leber enTom Elferink voor: Tim Bennink Michiel Ebbers en Dylan Bauhuis reserves: Roel Penterman, Reçep Kaya, Ramon Peter te Paske en doelman Anthony Ikink,

AD'69, spelend in het wit ( Spcl. Rekken is ook groen-wit) startte voorzichtig op het veld van Spcl. Rekken. De eerste aanvallen waren dan ook voor Rekken, dat beter begon. AD'69 was slordig. Twee zware overtredingen in het begin van de wedstrijd door de rechtsback van Rekken werden pas bij de 2e overtreding bestraft met een gele kaart. Het hadden er ook twee kunnen zijn en de laatste had zelfs rood kunnen zijn. Rekken speelde fel, soms te fel, En AD'69 had het daar moeilijk mee. Een goede aanval van Rekken na 12 minuten bracht spits van der Luyt van Rekken vrij voor het doel. Gelukkig voor AD'69 kopte hij de bal tegen de paal en kon Erik Heuvel als keeper van AD'69 de bal daarna oprapen. AD'69 bleef onnauwkeurig spelen en kwam nauwelijks tot een aanval. Een vrije trap van Rekken werd maar net naast geschoten. De aanvallen van Rekken oogden gevaarlijker. AD'69 zette er tot dan toe niets tegenover. Maar ineens was er de kans voor AD'69 na 29 minuten. Dylan Bauhuis werd op links diep aangespeeld en uit diens voorzet kon de achter de verdediging van Rekken Tim Bennink opduiken, die de bal in het doel gleed (0-1). En AD'69 was los. Meteen daarop de kans op 0-2. Tim Bennink passeerde de uit zijn doel komende keeper van Rekken. Hij stond echter nog te ver van de goal om te scoren en zette daarom de bal voor, waar echter een verdediger van Rekken de bal tot corner kon werken. Binnen vijf minuten kreeg Dylan Bauhuis de derde kans voor AD'69,. Hij liep van zijn tegenspeler weg en schoot de bal tegen de keeper, die tot zijn geluk de bal tussen zijn benen kon oprapen. AD'69 had zo maar op 0-2 of 0-3 kunnen staan. Even later de 2e gele kaart voor het teveel soms op de man spelende Spcl. Rekken,. Michiel Ebbers moest opnieuw voor een blessure-behandeling geholpen worden en kon nog door. Een snelle counter leverde AD'69 opnieuw een kans op. De keeper kon het schot van Rob Leber alleen maar tegenhouden. De bal viel tussen de voeten van Tim Bennink en Tom Elferink , die echter besluiteloos de kans niet verzilverden. Even later leek de 0-2 er toch aan te komen. Het schot van Tim Bennink stompte de keeper weg, de bal ging omhoog en Nick Ebbers, vlak voor de lijn staand, leek AD'69 naar 0-2 te koppen. Maar de uitstekende keeper van Rekken stompte met een katachtige reactie de bal van de lijn tot corner. Met de rust dus 0-1. Een veel kansen krijgend AD'69 was voetballend wel niet beter, maar had de wedstrijd al wel reeds in het slot kunnen gooien.

Spcl.Rekken startte de 2e helft met een tweetal corners, die niet van gevaar ontbloot waren en een vrije trap daarna werd hard over het doel geschoten. AD'69 kwam er echter weer beter uit. Een kopbal van Michiel Ebbers, die een doorgekopte bal van Rob Leber uit een voorzet van Dylan Bauhuis ontving, ging net naast. De 0-1 bleef voor AD'69 een lastige stand. Een schot even later van Michiel Ebbers stompte de keeper weg voor de neuzen van de inkomende AD-speler. Een wissel bij zowel Rekken als AD'69 volgde. Michiel Ebbers kon toch niet verder en Reçep Kaya kwam op rechts erbij. Halverwege de 2e helft zag Tim Bennink de keeper van Rekken te ver voor het doel staan. De boogbal bereikte net niet zijn doel, omdat de keeper met het tipje van zijn vingers de bal nog tot corner kon tikken. Ook redde hij op een schot van Tim Bennink en even later van Dylan Bauhuis een grotere achterstand voor Rekken. Na 30 minuten een kans voor Rekken. AD'69 dekte achterin een keer niet goed, maar laatste man Maik Gerling blokte op het laatste moment het schot. Met nog een 12 minuten te spelen een penalty voor AD'69. Rob Leber werd in de 16 meter vastgehouden toen hij omhoog wilde gaan om te koppen, maar kon niet meer bij de bal. Scheidrechter van Leeuwen uit Winterswijk legde de bal op de stip. Nick Ebbers nam voor AD'69 de penalty maar opnieuw was de keeper van Rekken de winnaar. Hij dook de bal uit de hoek. (toch geen PSV voor Nick dus, red.). AD'69 had hier alles veilig kunnen stellen. Tom te Brinke moest ook het veld verlaten. Hij had al last van de lies en werd vervangen door Roel Penterman. In de laatste vijf minuten gooide Rekken alle ballen in de 16 meter. Ook een vrije trap belandde daar en van der Luyt drukte Rob Leber onderuit , maar kopte over. De blessuretijd was inmiddels ingegaan. Nogmaals een vrije trap voor Rekken. Doelman Erik Heuvel bokste de bal weg , maar deze kwam op de hak van Tim Bennink en deze zag de bal tussen Dylan Bauhuis en de paal in het doel vallen(1-1). AD'69 was zeer teleurgesteld, want na de aftrap floot de scheidsrechter meteen af. AD'69 had de eerste verliespunten te pakken. Aanstaande zondag ontvangt AD'69 thuis Reünie uit Borculo, de nummer 2; aanvang 14.00 uur.