Vooraanzicht van de in het wooncafé gepresenteerde woningen. Bron: PR Haart voor Mekaar
Vooraanzicht van de in het wooncafé gepresenteerde woningen. Bron: PR Haart voor Mekaar Foto:

Eerste stap is gezet

Positieve reacties op gepresenteerde plannen

HAART - Met het eerste wooncafé dat Stichting Haart voor mekaar samen met jeugdcentrum Atlantic op vrijdag 23 september in Atlantic hield, is een eerste stap gezet. Het gaat er nu om dat ook de volgende stappen worden gezet, zodat er op de buurtschap Haart voldoende aanbod van betaalbare huur- en koopwoningen wordt gerealiseerd.

Het realiseren van voldoende betaalbare huur- en koop-woningen is een belangrijk ingrediënten voor een leefbare buurtschap. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden dat woningzoekenden op de Haart kunnen gaan of blijven wonen.

Wooncafé
Tijdens het eerste wooncafé presenteerde de Stichting Haart voor Mekaar zich aan de bezoekers. Het doel van de stichting is het bevorderen van de leefbaarheid en saamhorigheid in de buurtschap. Een item dat daar precies bij past is het organiseren, van voldoende woningaanbod.
Om hier over met de potentiële bewoners van de buurtschap in gesprek te komen organiseerde Haart voor mekaar het wooncafé samen met JC Atlantic en wil zo in kaart krijgen wat de woonwensen zijn.
Ook ging de stichting in gesprek met aantal aannemers. Dit resulteerde in een bouwgroep die de plannen voor koopwoningen en huur-appartementen presenteerde tijdens het wooncafé.
Namens de bouwgroep, die bestaat uit bouwbedrijf Hengeveld, Rooks BouwSystemen en 3dNb presenteerde Henrie Drenthel de plannen voor de realisatie van koopwoningen en huur-appartementen.

Alles is bespreekbaar
Het gepresenteerde plan biedt veel ruimte om te variëren en te combineren.
Het is mogelijk om een of twee koopwoningen te bouwen. Waarbij energie-neutraal bouwen behoort tot de mogelijkheden.
De prijsindicatie voor deze complete koopwoningen ligt rond de € 200.000,-. De koper heeft daarbij dan veel inspraak bij de uiteindelijke uitvoering en bepaalt daarmee zelf voor een belangrijk deel de prijs. Ook het casco opleveren zal mogelijk zijn hetgeen de prijs vanzelfsprekend behoorlijk drukt.

Ook voorziet het plan in de realisatie van huur-appartmenten op de begane grond en de eerste verdieping. Deze appartementen worden gebouwd als een soort 'duplex-woning': twee appartementen achter één voordeur, met in de hal ieder een eigen ingang. Deze boven elkaar gelegen appartementen kunnen in een later stadium wanneer dat wenselijk wordt ook samengevoegd worden tot één eengezinswoning. Dit samenvoegen van de appartementen, pas dan weer mooi in heb beleid voor het verminderen van het woningcontingent dat op den duur wenselijk zou zijn.

Partijen verbinden
Stichting Haart voor mekaar wil verbinden, partijen met elkaar in contact brengen. Voor het slagen van dit plan is het noodzakelijk, dat inzichtelijk wordt wie eventueel geïnteresseerd is in de huur- of koopwoningen. Geïnteresseerden kunnen ook hun wensen kenbaar maken. Of de woning wel of niet energieneutraal gebouwd moet worden en meer prijsbepalende zaken kunnen besproken worden, waar door de prijs hoger of lager uit zal komen dan tijdens de presentatie gegeven indicatie.

De bouwgroep is ook in gesprek met de gemeente over de realisatie van dit plan en onder andere de kosten voor de bouwkavels.
Pas wanneer er daadwerkelijk gegadigden zijn waarmee de bouwgroep in gesprek kan over de wensen en mogelijkheden, kan er ook een concreet plan aan de gemeente worden voorgelegd en kunnen investeerders voor de huurwoningen worden gezocht.
Informatie en plattegronden van dit plan zijn te vinden op Haart-info.nl, daar is ook de nieuwsbrief met tekeningen en plattegronden te downloaden

Aanmelden
Heb je interesse of wil je meer vrijblijvende informatie neem dan contact op met de bouwgroep via; henrie@3dnb.nl of met Stichting Haart voor mekaar via; HaartVoorMekaar@haart-info.nl.


Centrum Seksueel Geweld ook voor Achterhoekse gemeenten

Hulp na aanranding of verkrachting

AALTEN - Op 1 maart 2015 is het Centrum Seksueel Geweld Twente geopend en sindsdien biedt het hulp aan slachtoffers uit de veertien Twentse gemeenten. Sinds september jl. is het werkgebied van het centrum uitgebreid met acht Achterhoekse gemeenten. De acht deelnemende Achterhoekse gemeente zijn: Aalten, Berkelland, Bronkhorst, Lochem, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen. Daarmee is ook de naam gewijzigd naar Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek. Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kort geleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Het CSG is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar via het landelijke telefoonnummer 0800-0188. Het CSG Twente-Achterhoek is op dit moment in gesprek met partijen uit de Achterhoek en hoopt binnenkort het aantal partijen uit te breiden.


www.ggdtwente.nl/csg
www.centrumseksueelgeweld.nl