Beide ploegen toonden tomeloze inzet. Foto: PR AZSV
Beide ploegen toonden tomeloze inzet. Foto: PR AZSV Foto:

Doelpuntloos gelijkspel van AZSV tegen Staphorst

AALTEN - AZSV en Staphorst hebben beide een punt overgehouden aan het onderlinge duel. Beide ploegen speelden met een tomeloze inzet, maar kregen niet zo veel uitgespeelde kansen. De beste kans van de wedstrijd was voor Martijn Brakke van Staphorst. Na een goede inzet van Mike Reuvers, die door doelman Matthijs Ebbers werd gered, kreeg hij twee goede kansen om te scoren, maar zijn schot en kopbal in de rebound werden door Jonathan Goosen van de lijn gehaald.

De gasten uit de kop van Overijssel kwamen goed uit de startblokken en zagen binnen twee minuten een schot van Martijn Brakke voorlangs gaan. Kort daarna passeerde Robbin Thuss zijn directe tegenstander en legde goed terug op Coplan Soumaoro, maar zijn schot ging over het doel. Daarna kreeg de jarige Rik van der Eerden drie aardige mogelijkheden, maar de 25 jaar geworden topscorer van AZSV kon zijn verjaardag niet bekronen met een doelpunt. Twee keer zag hij doelman René Oosterhof zijn schot keren en bij de derde poging na een vrije trap van Mart Schutten schoot de Doetinchemmer over. Twaalf minuten voor de pauze was er een goede kans voor de ploeg van trainer Jan Vlap. Jeroen van der Meer zette voor op Camiel Fidom, maar doelman Matthijs Ebbers redde bekwaam bij de inzet van de Staphorster spits.

In de tweede was de eerste kans voor AZSV. Een corner van Sven Spekking werd door Robbin Thuss goed terug gekopt op Coplan Soumaoro, maar zijn schot ging wederom over het doel van Staphorst. Daarna schoot Rurik Wind net naast, die al na negen minuten voor de geblesseerde aanvoerder Rob Mijnheer had moeten invallen. Een kopbal van Martijn Brakke ging net voorlangs. AZSV kreeg ook aardige mogelijkheden, maar strandde regelmatig door een slordige eindpass. Halverwege de tweede helft leek Staphorst op voorsprong te komen. Martijn Brakke, die altijd een neusje voor de goal heeft, stond wederom op de goede plek. Een schot van Mike Reuvers werd door doelman Matthijs Ebbers gekeerd, maar daarna kreeg Brakke de bal, die van elf meter op goal kon schieten, maar hij vond Jonathan Goosen op de doellijn. De rebound kwam opnieuw op het hoofd van Martijn Brakke maar wederom stond Jonathan Goosen op de goede plek om de bal weg te werken.

Daarna was er nog één goede kans voor beide teams. Freek Mulder gaf een mooie steekpass op de ingevallen Rick Bouwmeister, maar zijn schot ging net naast. In de slotminuut moest Matthijs Ebbers nog redding brengen bij een kopbal van Camiel Fidom, zodat de 0-0 eindstand op het scorebord bleef.

Komende zaterdag speelt AZSV in Noordoostpolder tegen ASV Dronten, dat tot nu toe slechts één punt verzamelde en op de laatste plek in de hoofdklasse B vertoeft. De Aaltense roodwitten staan nog steeds twaalfde met zeven punten.

Statistieken
AZSV-Staphorst 0-0.
Scheidsrechter M. Jobse uit Sint Lourens gaf een gele kaart aan Martin van 't Ende van Staphorst.
Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Sven Spekking, Coplan Soumaoro (77. Bram Rensing), Niek te Veluwe, Mart Schutten, Robbin Thuss (67. Rick Bouwmeister), Rik van der Eerden.
Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Ewald Koster, Roelof de Jong, Martin van 't Ende, Rémon Kroes, Rob Mijnheer (9. Rurik Wind), Martijn Brakke, Jeroen van der Meer, Camiel Fidom, Mark Schra, Mike Reuvers (82. Ruben Kin).


Filmhuis Bredevoort: Knielen op een bed violen

BREDEVOORT - Op zaterdag 8 oktober wordt in door Filmhuis Bredevoor in 't Grachthuys de film Knielen op een bed violen vertoond, naar het boek van Jan Siebelink. Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt. De fvoorstelling begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Entree: € 6,00.

Een scène uit Knielen op een bed violen. Foto: PR