De wandelaars werden beloond met bloemen en snoep. Foto: Karin Stronks
De wandelaars werden beloond met bloemen en snoep. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Avondvierdaagse Aalten: alles liep goed

AALTEN – De jubileumeditie van de Avondvierdaagse van Aalten is uitstekend verlopen. Veel deelnemers, ideale weersomstandigheden en als finale een feestelijke intocht.

Door Karin Stronks

De organiserende vereniging De Wandelvriend is dik tevreden met deze zestigste editie. "Het liep goed, we hebben alle avonden goed weer gehad, nu is het tijd voor een borrel", aldus een stralende Hermien Wevers van De Wandelvriend.
Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni konden de wandelaars van start voor de zestigste Avondvierdaagse van Aalten. De inhaalavond stond op maandag 6 juni op het programma. Alle deelnemers kregen een rugzakje van De Wandelvriend. Hermien: "Een leuke herinnering aan het jubileum! Ook hebben we ons dit jaar aangesloten bij een initiatief van Albert Heijn Aalten, Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG), Chiquita en de campagne 'Kraanwater Graag' van Vitens. Alle deelnemers kregen op de eerste wandelavond een bidon, op vrijdag kregen de wandelaars een banaan mee voor onderweg." Na de wandelavonden werd op vrijdag 10 juni de intocht gehouden. Een groot aantal toeschouwers stond langs de route die van start ging bij Schaersvoorde Stationsplein voor een ereronde door het Aaltense Centrum. De wandelaars werden beloond voor hun prestatie door familie, vrienden en bekenden. Ze zongen veelal het hoogste lied, vaak geleid door een krachtige voorzanger. De lopers kregen snoepzakken of bloemen als blijk van waardering voor de geleverde prestatie. "Het is mooi om te zien dat er steeds meer rolstoelers meedoen, we beseffen dat daarvoor veel vrijwilligers nodig zijn. Dat komt de Avondvierdaagse zeker ten goede. We vinden het prachtig als groepen, vooral bij de intocht, herkenbaar zijn in dezelfde shirts. We zien ook steeds vaker spandoeken verschijnen! Graag wil ik alle wandelaars en vrijwilligers bedanken en ik hoop dat ze volgend jaar allemaal weer van de partij zijn", aldus Hermien.

De wandelaars werden beloond met bloemen en snoep. Foto: Karin Stronks
De Wandelvriend, in het nieuwe tenue. Foto: Karin Stronks
Onder muzikale begeleiding trokken de wandelaars door het dorp. Foto: Karin Stronks
Steeds meer rolstoelers doen mee, tot vreugde van de organisatoren. Foto: Karin Stronks
Steeds meer groepen zijn als zodanig herkenbaar door hun tenue. Foto: Karin Stronks