De prijswinnaars met de organiserende marktondernemers. Foto: Niels Blikman
De prijswinnaars met de organiserende marktondernemers. Foto: Niels Blikman Foto: Niels Blikman

Zeven winnaars de lucht in

AALTEN – In de afgelopen weken hielden de ondernemers van de markt in Aalten een actie, waarbij gratis ballonvaarten te winnen waren.

Bij de actie kregen klanten een stempelkaart, waarop men bij elke aankoop op de markt stempels kon verzamelen van verschillende marktondernemers. Een volle spaarkaart leverde een kans op een ballonvaart op. Uit de vele ingeleverde stempelkaarten werden donderdag de kaarten van zeven prijswinnaars getrokken. De zeven winnaars zijn de dames Van Huenen, J. Mengerink, Inia en Luijmes en de heren Bijkerk, Dominicus en Kolstee. Zes van de zeven prijswinnaars gingen graag met de organiserende marktondernemers Rob Wolters en Mary de Jong en marktmeester Jan Stienezen op de foto; Ria van Huenen was verhinderd op het fotomoment. De prijswinnaars kunnen hun prijs incasseren tijdens het evenement Ballonfiësta, dat half augustus plaatsvindt in Barneveld.


Bijdrage uit Noaberfonds voor
ontmoetingsplaats voor jong en oud

Speeltoestellen voor jong en oud naast elkaar

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Burgemeester en Wethouders hebben besloten 5000 euro ter beschikking te stellen voor het realiseren van een ontmoetingsplaats voor jong en oud in de buitenlucht van IJzerlo. Hier komen de speeltoestellen voor jong en oud en wordt er een jeu-de-boules-baan aangelegd. In totaal is er 19.000 euro voor het initiatief nodig. Daarvan wordt 2000 euro betaald door de bewoners en bedrijven van IJzerlo. De Stichting Vrienden van de Krömmels stelt 12.000 euro beschikbaar. De uitvoering wordt gedaan door de bewoners van IJzerlo zelf.

Bijzonder initiatief met grote bijdrage gemeenschap

Actief blijven in de buitenlucht
Op de ontmoetingsplaats kan iedereen van nul tot tachtig jaar terecht. "Wij willen een plek maken waar iedereen in deze leeftijdsgroep iets kan vinden van haar gading", schrijven de initiatiefnemers in hun aanvraag. Verwacht wordt dat er honderden mensen per jaar zullen komen. In IJzerlo is al een speelplek voor kinderen van zes tot elf jaar. De nieuwe speelplek is voor kinderen van drie tot dertien jaar. Speeltoestellen die geplaatst zullen worden zijn onder andere een hellingklimmer, een duikelduo, een balansbrug, een kabelbaan en een veerbalk. Voor de ouderen wordt een 'urban gym wheel' geplaatst, een wiel met trappers waar je achter kunt zitten. Daarnaast wordt er aan een loopbrug gedacht. Zo kunnen zij ook actief blijven in de buitenlucht.

De speelplek voor de jeugd is een veilige plek, 'waar de ouders, maar ook de opa's en oma's of zomaar ouderen met elkaar kunnen praten'. Van de jeu-de-boulesbaan kan eveneens door jong en oud gebruik gemaakt worden. Het is de bedoeling de ontmoetingsplaats tussen juli en september te realiseren.
De initiatiefnemers vinden dat de ontmoetingsplaats een grote meerwaarde heeft voor de buurtschap. "Wij hopen hiermee van jong tot oud met elkaar in contact te brengen."
De ontmoetingsplek wordt gerealiseerd op een plek, die eigendom is van de Vereniging Ons Aller Belang en ligt naast de al bestaande speelplek.