Foto: PR
Foto: PR Foto: Foto: PR

Statiegeldactie van PSV Aalten

AALTEN - Zaterdag 4 juni, en in enkele wijken ook al op vrijdag, gaan de leden van de Paardensportvereniging Aalten weer op pad om statiegeldflessen op te halen voor de club. De leden van de PSV hebben al jarenlang de wens om aan het clubterrein aan de Hessenweg een rijhal te verwezenlijken. Nu de gemeenteraad en het college van B&W een heel mooie bijdrage hebben gegeven is de eerste hindernis genomen. Om de plannen verder te realiseren blijft de club veel werk verzetten om geld in te zamelen.

De leden gaan met behulp van ouders, vrienden en kennissen in de bebouwde kom van Aalten de deuren langs om statiegeldflessen en kratjes te verzamelen. Iedereen die niet in het dorp Aalten woont of die dag niet thuis is, maar wel graag de paardensport wil steunen, kan de flessen die zaterdag tot 17.00 uur inleveren bij het clubgebouw aan de Hessenweg. Ook kan men daar tot half juli tijdens de lesavonden op maandag tot en met donderdag de flessen brengen.
Grote partijen worden opgehaald. Om hiervoor een afspraak te maken kan gemaild worden naar flessen2016@gmail.com of gebeld worden naar 06-47643848. Niet alleen de Nederlandse statiegeldflessen zijn welkom, ook de Duitse flessen worden graag aangepakt.
Mede dankzij de bijdragen aan de flessenactie hopen de ruiters na alle koude en natte winters, aan het eind van het jaar binnen te rijden in de eigen manege aan de Hessenweg.


Veel belangstelling open dag Voedselbank

LICHTENVOORDE - Vanuit de hele regio zijn veel belangstellenden afgelopen zaterdag, 28 mei, naar Lichtenvoorde gekomen voor de open dag van Voedselbank Oost-Achterhoek. De hele dag zorgden bezoekers voor een gezellige drukte in het bedrijfspand en bleven vrijwilligers mensen verwelkomen. De schatting is dat enkele honderden de open dag hebben bezocht.

Voedselbank Oost-Achterhoek opende haar deuren om iedereen de gelegenheid te geven een kijkje te komen nemen. Aanleiding hiervoor was het 10-jarig bestaan. De bezoekers konden kennismaken met het werk van de voedselbank en daarnaast waren ook andere organisaties aanwezig, waaronder Samen in Oost Gelre. "We zijn erg blij met zoveel belangstelling, met zoveel bezoekers. Wat fijn dat zoveel mensen interesse tonen voor ons werk", aldus de bestuursleden van de voedselbank.
Voedselbank Oost-Achterhoek zamelt goed voedsel bij bedrijven en particulieren uit de regio in voor arme mensen uit de gemeenten Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Oude IJsselstreek. Om een voedselpakket te kunnen krijgen, moet een gezin een erkende hulpverlener hebben en mag het leefgeld per maand niet hoger zijn dan € 110 per huishouden plus € 70 per gezinslid.

Al het ingezamelde voedsel moet zo goed en veilig mogelijk naar alle 330 gezinnen.
Maar al dit werk moet wel volgens alle regels van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ook een voedselbank moet zich houden aan deze regelgeving en de NVWA ziet toe op het naleven.

Voedselbank Oost-Achterhoek dankt alle belangstellenden, alle bezoekers, heel hartelijk voor hun komst naar Lichtenvoorde.


Foto: PR