Bestuursleden Bennie Klein Entink, Richard Wellink, Gea Hogenkamp en Jozien Hoftijzer. Op de tafeltennistafel zit Gijs Wellink. Bestuursleden Geert van Eerden en Wim Wisselink waren verhinderd op het fotomoment. Foto: PR
Bestuursleden Bennie Klein Entink, Richard Wellink, Gea Hogenkamp en Jozien Hoftijzer. Op de tafeltennistafel zit Gijs Wellink. Bestuursleden Geert van Eerden en Wim Wisselink waren verhinderd op het fotomoment. Foto: PR Foto: PR

Stem op Heurnsen Tref bij Coöperatiefonds

AALTENSE HEURNE – De Aaltense Heurne is een kleine buurtschap, gelegen tussen het dorp Aalten en de grens met Duitsland. Maar het is wel een gemeenschap vol levendigheid, met z'n eigen buurthuis: D'n Heurnsen Tref. Voor een opknapbeurt van dat buurthuis doet de vrijwilligersgroep die het buurthuis beheert en runt, een beroep op het Coöperatiefonds van de Rabobank. En daarmee op de leden van de Rabobank. Want om in aanmerking te komen voor een bijdrage, moet het initiatief wel zo veel mogelijk stemmen vergaren.

Door Lydia ter Welle

Richard Wellink vertelt, als woordvoerder van de vrijwilligersgroep: "Onze Heurnsen Tref voorziet zeker in een behoefte en is een bindende factor in onze buurtschap. Vooral in de wintermaanden zijn er diverse activiteiten. De schietclub, een kaartclub en een sjoelclub vinden er onderdak, en ook andere activiteiten van onze buurtschap vinden er plaats. Vroeger hadden we een beheerder, die zijn inkomsten haalde uit het verzorgen van de horeca in het gebouw. Dat is nu niet meer haalbaar. We doen dat nu met een groep vrijwilligers, die allemaal op z'n tijd een keer bardienst doen, helpen schoonmaken en andere zaken regelen die nodig zijn. En dat loopt prima."

Gedateerd
Meteen komt dan ook de aap uit de mouw: het gebouw staat er al een tijdje en de inrichting is nogal gedateerd. De toiletgroep is aan vernieuwing toe. Niet alleen omdat dat mooier is, maar vooral ook omdat de vrijwilligersgroep het belang ziet van goed schoon te houden, hygiënisch sanitair. Bovendien is het interieur van het gebouw verouderd en veel te donker. Daarom heeft de vrijwilligersgroep een begroting laten maken van wat de kosten van een opknapbeurt zijn.

Flink bedrag
Wellink: "En daar is een best bedrag mee gemoeid: we hebben ongeveer 43.000 euro nodig. Natuurlijk kunnen we door zelf de schouders eronder te zetten als Heurnse gemeenschap de kosten nog wel wat drukken, maar er blijft toch een flink bedrag over. We kunnen dat als kleine gemeenschap niet allemaal zelf dragen en moeten dus op zoek naar sponsors en subsidies. Vandaar dat we een aanvraag hebben ingediend bij het Coöperatiefonds van de Rabobank Noord en Oost Achterhoek. Met een bijdrage uit dat fonds kunnen we een mooie stap zetten in de richting van de opknapbeurt van onze Heurnsen Tref, die zo belangrijk is voor onze gemeenschap."

'Stem op D'n Heurnsen Tref'
Om in aanmerking te komen voor een bijdrage, moet D'n Heurnsen Tref zoveel mogelijk stemmen trekken van leden van de Rabobank. De nummers 1 in elk van de kiesgroepen krijgen het aangevraagde bedrag, de nummers 2 kunnen komend najaar met hun presentatie op de ledenraadsvergadering alsnog een bijdrage in de wacht slepen. Leden van de bank kunnen namelijk tot 13 juni via www.stemophetcooperatiefonds.nl op het project Heurnsen Tref stemmen. Wie wel klant is, maar nog geen lid, heeft tot 6 juni kans om het (gratis) lidmaatschap – en daarmee een stem – aan te vragen.
Het stichtingsbestuur en de vrijwilligers van D'n Heurnsen Tref roepen iedereen op om hun stem te gebruiken om hun project te steunen.