Tot groot plezier van alle toekijkende kinderen sprongen de geiten meteen op de tafel om hun lunch te verorberen. Foto: Marcel te Brake
Tot groot plezier van alle toekijkende kinderen sprongen de geiten meteen op de tafel om hun lunch te verorberen. Foto: Marcel te Brake Foto: Marcel te Brake

Open dag Figulus met geitenlunch

AALTEN - Toen de stagiaire van AOC Oost bij Figulus Welzijn aangaf voor een schoolopdracht een evenement te moeten organiseren, kwam ze met het idee een geitenlunch te regelen. Samen met een aantal medeleerlingen werd het plan uitgewerkt.

Door Marcel te Brake

Figulus Welzijn vond dit een mooie aanleiding om dan ook op 14 mei de open dag te organiseren, en dit te combineren. Dit keer anders dan de vorige open dagen. In de uitwerking stond centraal dat een gezamenlijke picknick een mooie aanleiding zou kunnen zijn om mensen met elkaar in contact te brengen. En dat werd een succes.

Kinderen hadden voor de geiten het tafelkleed versierd, en de borden opgemaakt met wortel, kool, hooi, brood en vele andere geitenlekkernijen. De geiten kwamen dan ook enthousiast hun hokken uit om, tot hilariteit van de kinderen, op tafel te springen en hun deel op te eten.

Er kwamen velen naar de Ahof om te genieten van de vele hapjes die klaar stonden op lange picknicktafels. Ook mensen die een beroep moeten doen op hulp van Vluchtelingenwerk waren aangeschoven, en hadden vele lekkernijen meegenomen. Op tafel lagen kleine briefjes met diverse gespreksonderwerpen waarmee het gesprek gestimuleerd werd. Het werd dan ook een gezellig samenzijn waar veel nieuwe contacten werden opgedaan.

Naast de picknick waren er diverse informatiestands van diverse maatschappelijk betrokken instanties zoals Amnesty International en het Vrijwilliger Service Punt. De cliƫnten van Estinea die op de Ahof werken, zorgden weer voor een lekker bakje koffie.