Het calisthenicspark in Aalten. Foto: PR
Het calisthenicspark in Aalten. Foto: PR Foto: PR

Calisthenicspark gerealiseerd in Aalten

AALTEN - Na twee jaar fondsen te hebben geworven, heeft René Weggemans het voor elkaar gekregen een calisthenicspark in Aalten te realiseren. Calisthenics (letterlijk vertaald: 'mooie kracht') is een vorm van fitness waarbij met behulp het eigen lichaamsgewicht allerlei krachtoefeningen worden uitgevoerd. De sport, ook wel 'street workout' genoemd, heeft vier jaar geleden zijn intrede gedaan in Nederland.

Voor het beoefenen van deze sport is nu in Aalten een park gerealiseerd. Het calisthenicspark in Aalten is het eerste park in de regio Achterhoek. Het park is overgedragen aan de gemeente Aalten, die het terrein heeft geregeld en zorg draagt voor het onderhoud. Het park is voor iedereen vrij toegankelijk. De ingang van het park bevindt zich aan de Nijverheidsweg in Aalten, tussen de huisnummers 109 en 111. Op zaterdag 11 juni vond de officiële opening van het park plaats.

Barz United
De oprichting van het park is twee jaar geleden in gang gezet. Door video's op YouTube, waarin atleten hun onmogelijk lijkende bewegingen laten zien, raakte René Weggemans in de ban van calisthenics. Na zelf fanatiek met calisthenics bezig te zijn geweest, is het idee ontstaan een park in Aalten te realiseren. Na twee jaar gelden te hebben ingezameld bij particulieren en bedrijven, kon het park dat René voor ogen had worden gebouwd.

Het concept van Barz United bestaat erin eenheid in calisthenics te krijgen. De groep gedreven sporters groeit gestaag en spreekt regelmatig af. De sporters motiveren elkaar en leren van elkaar, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Barz United nodigt iedereen uit, ongeacht zijn of haar niveau, deel te nemen aan de sport. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen.

Bredevoort deelt de punten met EGVV

BREDEVOORT - In de uitwedstrijd tegen EGVV heeft Bredevoort niet kunnen brengen wat het de afgelopen weken wel kon. Hierdoor was het een slappe wedstrijd waar uiteindelijk een terechte eindstand van 1-1 op het scorebord stond. Doelpuntenmaker: Michiel Rave.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nogmaals benadrukt dat er nog een kleine kans was op de vierde plek was als de komende twee wedstrijden gewonnen werden. Dit werd goed meegenomen naar de aftrap, op deze hete zondagmiddag wist Bredevoort na de aftrap direct het initiatief te pakken. Het balbezit was er voor Bredevoort en hiermee kon er druk gezet worden op de verdediging van EGVV, dit leidde echter niet tot grote kansen. Dit spelbeeld bleef het eerste kwartier ongewijzigd. Hierna kon EGVV meer aan het voetballen komen, Bredevoort werd slordiger waardoor EGVV de druk op kon voeren en enkele kleine kansjes kon creëren.

In de 34e minuut kreeg EGVV een vrije trap op 30 meter van de goal, deze werd hoog ingebracht. Keeper Ruben Anvelink zag een prooi in deze bal maar hield geen rekening met de wind welke de bal gevangen had. Hierdoor vloog de bal over de lange Bredevoortse keeper heen en ging via een stuit tegen de lat aan. Het was voor Bredevoort een zegen dat de goed fluitende scheidsrechter al voor buitenspel had afgefloten zodat er geen kans meer was op de rebound. Dit moment schudde Bredevoort echter nog niet wakker, even later kon EGVV namelijk weer gevaarlijk worden. Na niet consequent verdedigen kon de spits vanaf de achterlijn voorgeven waar de aanvallende middenvelder helemaal vrij stond. Deze schoot echter te snel waardoor het schot niet secuur was en naast ging. Voor rust was er geen verder doelgevaar meer voor beide teams.

Teleurstellend maar verdiend

Na rust was het wederom Bredevoort wie sterker uit de kleedkamer kwam, er werd drukt gezet en ditmaal konden er ook schoten gelost worden waar de keeper van EGVV op in moest grijpen. Deze schoten werden echter niet met dergelijke precisie ingeschoten dat de keeper er niet meer bij kon. Hierdoor kon ook EGVV deze fase van druk weer ombuigen tot een betere fase van hun kant. Voor Bredevoort waren er net na rust al twee tegenvallers aangezien Gerjan Hoefman en even later ook Ramon ten Have het veld wegens een blessure moesten ruimen.

Dit zorgde voor organisatorische onrust waardoor er een aantal keer ingegrepen moest worden in de Bredevoortse verdediging. Uit een van deze vrije trappen wist EGVV de openingstreffer te scoren. Een vrije trap op 20 meter schuin voor de goal werd laag ingebracht, hierbij was een voet van een EGVV'er de eerste wie de bal raakte en deze daarmee zo verlengde dat keeper Ruben Anvelink kansloos was. Hierdoor keek Bredevoort opeens tegen een niet onverdiende achterstand aan.

De reactie kwam in de 80e minuut toen Bredevoort één op één ging spelen om hiermee de druk weer op de defensie van EGVV te leggen. Dit had direct positieve gevolgen aangezien Michiel Rave in de 81e minuut met een schitterende uithaal van 30 meter de gelijkmaker binnen kon schieten. Na deze gelijkmaker ging Bredevoort nog op zoek naar de winnende, hier was het dichtbij toen wederom Michiel Rave met wederom een schitterende uithaal op de keeper stuitte. Toch zat een overwinning er niet meer in en floot de scheidsrechter na 93 minuten voor het eindsignaal. Een voor Bredevoort lichtelijk teleurstellende maar wel terechte uitslag. Op tweede pinksterdag werd thuis de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De uitslag was nog niet bekend bij het ter perse gaan van deze krant.