Rob Wolters en Mary de Jong overhandigen een stempelkaart voor de actie aan mevrouw Jansen. Foto: Lydia ter Welle
Rob Wolters en Mary de Jong overhandigen een stempelkaart voor de actie aan mevrouw Jansen. Foto: Lydia ter Welle Foto: Lydia ter Welle

Opnieuw ballonvaarten te
winnen op warenmarkt

AALTEN - De marktondernemers die wekelijks in Aalten op de weekmarkt staan, houden in samenwerking met Aaltens Nieuws opnieuw een actie waarbij ballonvaarten zijn te winnen. Alle kramen doen mee met de actie die tot en met 2 juni loopt.

Door Lydia ter Welle

Er worden vanaf donderdag 12 mei stempelkaarten uitgegeven op de markt. Bij elke aankoop die op de weekmarkt wordt gedaan krijgt de klant een stempel, en elke kraam heeft zijn eigen unieke stempel. Als op de stempelkaart vijf verschillende stempels zijn geplaatst, is de kaart vol en kan de klant meedingen naar de ballonvaart. Er staat een bus op de markt waar klanten de volle kaarten in kunnen deponeren. Donderdag 2 juni is de laatste kans om mee te doen.

Op donderdagmorgen 9 juni wordt de trekking verricht en worden de winnaars uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te komen nemen op de markt in Aalten. De winnaars kunnen hun ballonvaart meemaken bij de Ballonfiësta, een groots spektakel dat eind augustus wordt gehouden in Barneveld.

Actie
"De grote kracht van deze actie is dat alle marktkooplui meedoen en klanten hebben vijf verschillende stempels nodig om mee te dingen naar de ballonvaarten. Men moet dus bij vijf marktkramen aankopen doen om de stempelkaart vol te krijgen. We hopen natuurlijk dat er veel mensen de weekmarkt komen bezoeken en meedoen met deze leuke actie!" Aan het woord is Rob Wolters van Wolters Poelier. Hij is samen met Mary de Jong van bakkerij 't Stoepje verantwoordelijk voor de PR van de marktondernemers.

Sfeervol
Wolters vervolgt:"Op de markt in Aalten is het gewoon gezellig, er heerst een ongedwongen sfeer en alle marktkooplui zijn specialisten op hun eigen vakgebied. Alle marktondernemers hebben kennis van het product dat ze verkopen en kunnen de klant van goede adviezen voorzien. Bovendien zijn de meesten van ons altijd in voor een geintje en hebben steevast een babbeltje klaar! Op de markt elke week weer iets te beleven, het is gemoedelijk en er is meestal wel reuring door ondernemers die luidkeels hun goederen aanprijzen!"

Persoonlijk bericht
De zeven winnaars van de actie krijgen de negende juni dus persoonlijk bericht en worden uitgenodigd om op de weekmarkt van die dag hun prijs in ontvangst te nemen. De winnaars uit Aalten mogen hun prijs tijdens de Ballonfiësta in Barneveld verzilveren. Dat is een grootse happening waarbij tientallen ballonnen, in de mooiste en meest bizarre vormen en maten, de lucht in gaan. De 33e editie van de Ballonfiësta wordt gehouden van 17 tot en met 20 augustus in Barneveld.


Geheugenspreekuur

AALTEN - Op donderdagmorgen 2 juni wordt van 10.00 tot 11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in het gezondheidscentrum Nassau, Nassaustraat 5-3 in Aalten. Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Aalten, die vragen hebben over hun geheugen of over andere klachten zoals piekeren, concentratieproblemen of somberheid. Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor een folder, meer informatie of een overzicht van alle (regionale) geheugenspreekuren kan men contact opnemen met GGNet, preventie, telefoon: (088) 9331180.

Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht. In een persoonlijk gesprek beantwoordt een deskundi­ge de vragen. De vragen kunnen gaan over de bezoeker van het spreekuur zelf maar ook bijvoorbeeld over de partner of één van de ouders. Indien van toepassing kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies.
Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Jongeren maken zich daarover geen zorgen, maar ouderen denken bij zo'n gebeurtenis al snel aan dementie. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtig­heid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Men vindt het moeilijk om het onderwerp aan te snijden of meent dat er aan geheugenklachten weinig te doen is. Dat laatste is echter vaak onjuist. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.