F-teams van AD'69 en FC Eibergen poseren bij de tafel met bekers. Foto: Karin Stronks
F-teams van AD'69 en FC Eibergen poseren bij de tafel met bekers. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

AD'69 haalt KNVB-bekerfinales naar Sportpark Zuid

21 bekerfinales in Pinksterweekend

Door Karin Stronks

AALTEN – In het Pinksterweekend worden op Sportpark Zuid, thuisbasis van AD'69, 21 KNVB-bekerwedstrijden uitgespeeld. Zaterdag 14 mei staan 19 wedstrijden op het programma, op tweede Pinksterdag, maandag 16 mei, worden twee bekerfinales gespeeld.

AD-voorzitter Raimond Smit verwacht naast de ongeveer 700 voetballers inclusief begeleiding minstens hetzelfde aantal toeschouwers op Sportpark Zuid. "Tijdens het finaleweekend van regio Oost zullen hier rond de vijftienhonderd mensen rondlopen. Het zal een mooi spektakel worden, met name voor de jongste elftallen is het een hele ervaring! We kijken er naar uit", aldus een enthousiaste Smit.

Finaleweekend
Een groot aantal jeugdteams komt naar Sportpark Zuid om de finalewedstrijden uit te spelen. De F- en E-teams voetballen op halve velden. Van hoofdklasse F-teams tot seniorenelftallen uit de reserveklasse 7 gaan de strijd aan voor de KNVB-beker. De 21 glimmende bekers voor de winnende elftallen, medailles voor alle voetballers die in actie komen en de herinneringspenningen voor de scheidsrechters liggen inmiddels klaar op het AD-terrein.
Voetbalwedstrijden die in het Pinksterweekend op het programma stonden zijn verplaatst, de AD'69 accommodatie ligt er glad en strak bij. Sportpark Zuid maakt zich langzamerhand op voor een sportief en goed georganiseerd KNVB finaleweekend.

Toegewezen
Aan het begin van het voetbalseizoen 2015/2016 heeft AD'69 een verzoek gedaan aan de KNVB om de bekerfinalewedstrijden te mogen organiseren. Twee maanden geleden kreeg Sportpark Zuid het verlossende bericht, de KNVB-bekerfinalewedstrijden waren toegewezen aan AD'69.
Raimond Smit merkt op: "Een jaar of acht geleden zijn zeven bekerfinales hier op Zuid gespeeld. Zo'n groot aantal wedstrijden als nu hebben we echter nog nooit meegemaakt. De finalewedstrijden zijn op zaterdag 14 mei in vier blokken verdeeld, om 9.30 uur beginnen de eerste vijf wedstrijden. Om 15.00 uur 's middags worden de laatste finales gespeeld. Voor elke prijsuitreiking zorgen we voor een fotomoment op ons nieuwe terras, alle spelers, staf en scheidsrechters krijgen een leuke persoonlijke herinnering."

Fruit en friet
AD'69 is erg blij met de toewijzing van de wedstrijden. Kitty Mager, vrijwilliger bij AD, merkt op: "Het is een mooie gelegenheid om ons van de beste kant te laten zien! We organiseren elk jaar jeugdtoernooien, wat dat betreft zijn we wel iets gewend. Maar het organiseren van deze KNVB-finales is natuurlijk wel iets anders. Er komt een afvaardiging van de KNVB, alle teams worden hier ontvangen en wegwijs gemaakt. We hebben tenten beschikbaar voor de verkoop van drankjes, fruit en friet en ook kunnen teams zich omkleden in de tenten. Voor al deze randzaken kunnen we gelukkig rekenen op de inzet van een groot aantal vrijwilligers! Onze 55-plus-schoonmaakploeg zal zelfs tussen de wedstrijdblokken door zorgen dat de kleedaccommodaties er weer tiptop uitzien!"

Toeters en bellen
Van heinde en ver komen finalisten naar Aalten om voor de felbegeerde KNVB beker te strijden.
Raimond Smit: "Regio Oost is groot! Teams komen uit Zutphen, Duiven, Wierden, Apeldoorn, Enschede en Arnhem maar ook elftallen uit Zieuwent en Winterswijk wisten de finale te bereiken. We verwachten dat ook clubs met bussen hier naartoe komen. Vaak reizen er veel supporters met spandoeken en toeters en bellen mee, zeker als het mooi weer is. Voor de sfeer zou dat natuurlijk prachtig zijn! Voor jeugdteams tot en met de D-afdeling worden scheidsrechters uit onze eigen vereniging ingezet, vanaf de C-afdeling tot de seniorenteams zijn scheidsrechters door de KNVB aangewezen. We kijken erg uit naar de finales op Sportpark Zuid en hopen op een fantastische sportieve dag!"


Workshop Opstellingen

AALTEN/MISTE - Op zaterdag 14 mei houdt Josien Krosenbrink een dagworkshop met Opstellingen van het Verlangen in Miste onder leiding van Wilma te Paske. Deze methode maakt helder welke mogelijkheden iemand heeft en hoe iemand die zelf kan saboteren doordat hij onbewust verstrikt is geraakt in lasten en overtuigingen uit zijn familiesysteem. Men kan zich hiervan losmaken, zodra men ziet wat het is dat tegenhoudt. Dat voelt bevrijdend. Aanmelden kan nog via 0543 565540.


www.wilmatepaske.nl


Kenniscafé: kunst van reisfotografie

BREDEVOORT - Verhalen vertellen met beelden – dat is het vak van de fotograaf.

Maar hoe vertel je een verhaal door middel van een beeld? Het Kenniscafé van 21 mei staat in het teken van de fotografie! Chris König geeft in woord en beeld inzicht in zijn vakgebied: de reisfotografie. Königs foto's worden naar eigen zeggen tot leven gewekt door het pure contact dat hij met mensen heeft op emotioneel niveau. De bijeenkomst is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op zaterdag 21 mei, aanvang 20.00 uur, entree vijf euro.