Ineke en Herman Tomesen toosten met Bert van Asselt (r) op de overname. Foto: PR
Ineke en Herman Tomesen toosten met Bert van Asselt (r) op de overname. Foto: PR Foto: Foto: PR

GUV neemt Herman Tomesen Uitvaartverzorging over

AALTEN/TERBORG - GUV neemt de aandelen van Herman Tomesen Uitvaartverzorging over en zal daarmee de uitvaartverzorging van Herman Tomesen in de regio's overnemen. Herman Tomesen uitvaartverzorging sluit daardoor aan bij de GUV bedrijven die al de regio's Aalten, Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland bedienen. Hierdoor wordt het werkgebied van GUV & Tomesen, de Achterhoek, nog beter gedekt.

Herman en Ineke Tomesen wilden wat anders. "We hebben gezocht naar een geschikte overname kandidaat en die in GUV gevonden. We wilden een goede thuisbasis voor onze werknemers, maar ook een sterke organisatie die dienstverlening en kwaliteit van zorg combineert om ons werk voort te zetten. We hebben dat bij GUV gevonden."

Bert van Asselt, directeur GUV, was blij met deze benadering. "Wij zijn een in de Achterhoek gewortelde organisatie die zonder winstoogmerk werkt. We staan voor persoonlijk en betrokken begeleiden van uitvaarten. Het feit dat juist wij benaderd werden voor deze overname geeft aan dat we ook in de ogen van collega's goed werk leveren en een degelijke organisatie zijn. Het siert Herman en Ineke dat de werkgelegenheid en de werksfeer voor de medewerkers hoog op het lijstje van eisen stond. Wij gaan daar zeker voor zorgen."
Herman Tomesen Uitvaartverzorging BV
Herman Tomesen Uitvaartverzorging BV is opgericht in 1998 door Ineke en Herman Tomesen. De uitvaartonderneming startte met het bedrijf in het winkelcentrum 't Ganderije te Gaanderen. Na een verhuizing binnen Gaanderen opende het in 2004 Uitvaartcentrum De Burcht te Terborg.

Na een jarenlange samenwerking met Fa. Menkhorst en Begrafenis vereniging Zelhem zijn beide overgenomen door Herman Tomesen waarna ook het Uitvaartcentrum Dennenlust in Zelhem werd gekocht. Herman Tomesen Uitvaartverzorging verwierf in de afgelopen jaren grote bekendheid in de regio. Bij het bedrijf werken naast de directie zes medewerkers.

GUV Uitvaartorganisaties
GUV werkt vanuit een crematorium in Aalten, uitvaartcentra in Winterswijk en Oost-Gelre en een asbestemmingsterrein De Akker in de Achterhoek. Nu dan ook via uitvaartcentra in Terborg en Zelhem. GUV is na deze overname de grootste uitvaartverzorger in de Achterhoek.

GUV werkt zonder winstoogmerk en besteed tijd en aandacht aan de nabestaanden. Daarnaast hanteert GUV de laagste tarieven. Naast uitvaartverzorger is GUV ook een verzekeringsmaatschappij die ook zonder winstoogmerk werkt.


Kaas, koeien en kunst

Grootste streek-productenmarkt van Nederland

Door Kyra Broshuis

LIEVELDE - Bij de vorige editie in 2015 kwamen er ruim 6.000 bezoekers naar de Achterhoekse Streekproducten Markt bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Dat aantal verwacht de organisatie voor dit jaar weer te behalen. Het programma voor de markt op tweede pinksterdag is nog uitgebreider en het wordt een dagje uit voor het hele gezin.

Peter en Johannes Weenink samen met Lianne Sluiter van de Kaasboerderij organiseren dit jaar voor de zestiende keer de bekende markt. Ze doen dat samen met Jan Bulten van Groei en Bloei Oost Gelre/Winterswijk.

Creativiteit
Creativiteit is het centrale thema, zo vertellen ze. "We willen de kwaliteit van deze markt hoog houden en daarom zijn we zeer selectief met betrekking tot de deelnemers. We hebben meer dan honderd deelnemers en het aanbod is groter dan de vraag. We groeien elk jaar maar bij 120 deelnemers is het terrein volop bezet. We willen vernieuwend blijven. Het enige dat we nog missen is een standhouder die over het eten van insecten kan vertellen en de bezoekers dat kan laten proeven."

De organisatoren willen niet dat het een 'braderie-achtig gebeuren' wordt. "We kijken heel nauwkeurig naar het aanbod, we willen van alles wat bieden en geen overlap hebben."

Kinderactiviteiten
Er zijn onder andere oldtimers, tentoonstellingen van Groei en Bloei en een hondenshow. Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om met een koe te knuffelen en om selfies te maken met koeien. "We hebben een apart kinderplein met tal van leuke en creatieve activiteiten. Het gaat tijdens de komende Achterhoekse Streekproducten Markt om de drie k's; kaas, koe en kunst."

In bedrijf
De kaasboerderij zelf is tijdens de markt volledig in bedrijf. "Een prachtig en vast onderdeel van de dag is het ophalen van de koeien uit de wei, een soort omgekeerde koeiendans. De mensen kunnen ook over de beleefboulevard lopen die we in de nieuwe koeienstal hebben gerealiseerd", zo vertelt Peter Weenink. "We beschikken hier gelukkig over een groot terrein waardoor we de markt ruim kunnen opzetten. Hoe druk het ook is, de bezoekers hebben altijd alle ruimte."

Tijdens de markt is er overal muziek te horen van onder andere de bekende Mart Hillen. Jos ten Hoopen maakt sfeermuziek op het accordeon en Firma Irma verzorgt theater: 'Tussen de Koeien en de Kaas'.

De Achterhoekse Streekproducten Markt wordt gehouden op maandag 16 mei (tweede pinksterdag) van 10:00 tot 17:00 uur bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Entree kost € 3,50 en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Het parkeren is gratis.


www.kaasboerderijweenink.nl

Foto: PR Streekproductenmarkt