Foto: Collectie Leo van der Linde
Foto: Collectie Leo van der Linde Foto: collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Het kunst-zoekplaatje toonde een tekening van een boerderij in het buitengebied van Aalten. Deze tekening is in 1975 gemaakt aan de Akkermateweg 10 in Lintelo door Anton Kuysten. Hij was vroeger 'hoofd der school' van de 2e Nederlands Hervormde School Aalten-Zuid. Deze school aan de Vondelstraat werd zo genoemd, omdat er in Aalten nog een Hervormde School stond, de latere Ds. Stegemanschool. Anton Kuysten was zeer bedreven in het maken van houtsnijwerk en maakte schitterende tekeningen met ecoline. Dit is een inktsoort, beschikbaar in verschillende kleuren. Hiermee kon de heer Kuysten zeer gedetailleerd werken. Deze boerderij werd door meerdere mensen herkend en stond vroeger bekend onder de naam: boerderij 'Groot Heinen'. Oudere bewoners in deze buurtschap noemen het nog steeds zo. De familie Eeltink zeer enthousiast over deze tekening. Anita Eeltink vertelde dat deze boerderij tot vorig jaar er uitzag zoals op de tekening uit 1975. Sinds kort is er wel het één en ander veranderd.


Zoekplaatje

AALTEN/BREDEVOORT - Ooit reed er in Aalten en Bredevoort een stoomtrammetje. Tot 1953 reed het stoomtrammetje, vanuit Bocholt ging de rit met de stoomtram richting grensovergang Heurne/Hemden en dan naar Aalten. Hier passeerde het trammetje verschillende plekken in het dorp Aalten, waar ook een halte was aan de Dijkstraat en aan de Tramstraat.

Vervolgens tufte het trammetje naar Bredevoort. Hier was ook een tramhalte, vanzelfsprekend -ook- aan de Tramstraat. De naam 'Tramstraat' in Aalten en Bredevoort herinnert aan de glorietijd van de tram. Deze foto van het trammetje is gemaakt in Bredevoort.

Heeft iemand filmbeelden van één van ritten door Aalten en/of Bredevoort? Wie heeft meer informatie of andere afbeeldingen van de tram in Aalten en/of Bredevoort? Men kan reageren via: redactie@aaltensnieuws.nl of contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.


De tram in Bredevoort, nabij de volkstuintjes. Foto: collectie Leo van der Linde