Foto: Karin Stronks
Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Daals Festival op Hemelvaartsdag

Van alles te beleven rondom 't Romienendal

Door Karin Stronks

DALE – 't Romienendal bestaat dit jaar 25 jaar. Het hele jaar door worden feestelijke activiteiten georganiseerd. Op 5 mei is iedereen van harte welkom bij Daals Festival. Om 10.00 uur gaat het evenement van start, er is van alles te beleven voor jong en oud.

De entree voor dit dagje uit is geheel gratis. 't Romienendal is het centrale punt, alle activiteiten zijn om het gebouw heen.
Het illustere gezelschap Derk en Jehan zal een bezoekje brengen aan Daals Festival, zij hebben speciaal voor deze dag de klompen opgeschuurd en het nette pak laten stomen.

Kramp-verkoop
Onderdeel van het Daals Festival is de Kramp-verkoop.
Bestuurslid van Algemene Daalse Belangen Petra Kastein legt uit: "We hebben tien pallets goederen bij Kramp in Varsseveld mogen ophalen. Allemaal gloednieuwe spullen die niet meer aan klanten verkocht kunnen worden. Er zit heel veel speelgoed bij zoals trekkertjes en opraapwagens. Maar ook haspels, verlengsnoeren, tuingereedschap, luchtfilters, nou te veel om op te noemen! Voor een zacht prijsje gaan de goederen van de hand! In een grote tent zullen we de spullen etaleren!"

Shows en demonstraties
Een commissie van vier personen houdt zich bezig met de organisatie van Daals Festival. André Lammers heeft een plattegrond gemaakt met de indeling van het evenement. Diverse grote tenten zullen op het terrein rondom 't Romienendal worden opgezet. André vertelt: "Er worden diverse shows en demonstraties gegeven, en echt heel divers. Zo komt Magali met DanzArte leden optreden, bezoekers mogen rustig een dans meedoen! Down the Hatch, een band met lokale talenten, zorgt voor een stevig stukje muziek. Twee demonstraties houtzagen staan op het programma, en aan het eind van de dag gaan twee houten objecten onder de veilinghamer."

Strippenkaart
Er is nog veel meer te beleven bij Daals Festival. Voor de jongste jeugd staat een springkussen klaar, kinderen mogen hun gang gaan met legobouwen, een minikraan uitproberen, dieren knuffelen, zich laten schminken. "De jongste bezoekers kunnen op het terrein een strippenkaart kopen, voor € 5,- euro kunnen ze aan alle activiteiten meedoen. Ze mogen een glitter tattoo laten zetten, vinyl plaatjes draaien of een portemonneetje maken.


Vervolg op pagina 7