Wim Meijnen, projectleider Maatschappelijke stage, reikt de MaS-ster uit aan Ruben. Foto: PR
Wim Meijnen, projectleider Maatschappelijke stage, reikt de MaS-ster uit aan Ruben. Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

Eerste MaS-ster Schaersvoorde voor Ruben Hieltjes uit H3B

AALTEN – Vanaf maart dit jaar wordt elke maand een MaS ster uitgereikt aan een leerling van het Christelijk College Schaersvoorde (CCS). De MaS ster is bestemd voor een scholier die zich onderscheidt op gebied van vrijwilligerswerk. Aaltens Nieuws juicht dit initiatief toe en zal daarom maandelijks aandacht besteden aan deze leerlingen.

Ruben Hieltjes uit H3B is de eerste scholier die deze MaS ster in ontvangst mag nemen. Hij krijgt de onderscheiding omdat hij tijdens zijn schooltijd op CCS meer dan 90 uur vrijwilligerswerk heeft gedaan. Hij werkte met ouderen, collecteerde, schaatste voor een goed doel en organiseerde een sportdag. "Het is opmerkelijk dat Ruben doorging met vrijwilligerswerk na de minimale 30 uur. Maatschappelijke Stage (MaS) is ook niet meer wettelijk verplicht. Daarom vinden wij dat Ruben de eerste MaS ster heeft verdiend!" Aan het woord is Wim Meijnen, projectleider Maatschappelijke Stage. Vrijwilligerswerk is volgens de heer Wim Meijnen belangrijk en onmisbaar in de samenleving. Hij wijst op een citaat van dr. Lucas Meijs, hoogleraar Vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit:"Vrijwilligerswerk is langs drie lijnen van belang, ten eerste voor de vrijwilligers zelf. Zij halen veel voldoening uit het werk dat zij doen. Ten tweede creëert en onderhoudt vrijwilligerswerk het sociale kapitaal en de sociale cohesie in een samenleving. En ten derde zouden veel dingen een stuk duurder zijn als er niet zoveel vrijwilligers waren. Lidmaatschappen van sportclubs of politieke verenigingen bijvoorbeeld, want die draaien grotendeels op vrijwilligers."

Wim Meijnen voegt hieraan toe:"Gelukkig dat er MaS-sterren zijn als Ruben die vrijwilligerswerk gewoon dóen!"


Bredevoort wint publieksprijs bij
Gelderse prijs ruimtelijke kwaliteit

AALTEN - Bredevoort heeft de Gelderse publieksprijs voor ruimtelijke kwaliteit gewonnen. Bredevoort Boekenstad was een van de 13 genomineerde 'gebieden met passie' waar het publiek op kon stemmen. Er is maar liefst 1621 keer op Bredevoort gestemd, mede dankzij de oproepen en acties van Bredevoorts Belang. De Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit wordt iedere twee jaar uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. Bredevoort is genomineerd dankzij projecten als het Vestingpark, het Kulturhus, het Ambtshuis, Parkzone-Noord, herinrichting van de openbare ruimte ('t Zand, Kruittorenstraat en Centrum) en initiatieven op het gebied van Boekenstad, kunst, ambacht, cultuur, welzijn en toerisme. Op 21 april maakte de provincie in Ellecom bekend dat Bredevoort de publieksprijs heeft gewonnen. Voor de vakprijs moesten alle 13 genomineerden een presentatie houden tijdens de Gebiedenparade, die op 20 januari door de provincie Gelderland werd georganiseerd. De jury, onder leiding van Jan Terlouw, kende de vakprijs toe aan IJsselstein, gemeente Hattem. Aan de publieksprijs is een geldbedrag verbonden van € 10.000, te besteden aan een project in Bredevoort. Gemeente Aalten zoekt in overleg met Bredevoorts Belang een bestemming.