Foto: PR
Foto: PR Foto: Foto: PR

Jubileum voor Romienendal

Vervolg van pagina 3

Verenigingsleven
Harry Fukkink vervolgt: "In die tijd waren er nog maar twee verenigingen actief in Dale, de Jeugdclub en de Zondagsschool. Na de oplevering van 't Romienendal is ook het bloeiende verenigingsleven hier op gang gekomen. Momenteel maken veertien verenigingen gebruik van ons gebouw. Nog twee opvallende details zijn dat het bestuur bijzonder weinig verloop kende. Veel bestuursleden hebben zich decennialang ingezet. Bovendien is André Porskamp al ruim twintig jaar beheerder."

Toekomst
Het bestuur heeft kort geleden een buurtschapsplan gepresenteerd. Ina Somsen glimlacht: "We kijken met vertrouwen en Daalse Nuchterheid vooruit. Ons bestuur is van elf naar acht personen teruggebracht. We vergaderen tien keer per jaar en we houden contact via app en e-mail. Jarenlang is de slogan 'Het gebouw kwam er Veur ons allen, Deur ons allen' in de notulen opgenomen. En zo is het nog steeds. Ik zou niet weten hoe we het beter kunnen formuleren!"


Zang- en ontmoeting

ZELHEM - Zondagavond 3 april is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst, georganiseerd door stichting De Opdracht. De dienst zal plaatsvinden in cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12 (Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

In deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat ds. P. Passchier uit Veenendaal voor. Het gospelkoor Inspiration-Vorden werkt mee aan deze dienst. De samenzang wordt begeleid door Kees van Dusseldorp, piano
De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie (zie advertentie elders in dit blad).


Primeur op open dagen Oortgiese Campers

BAAK - In het weekend van 2 en 3 april zal Oortgiese Campers op feestelijke open dagen de THOR A.C.E. camper presenteren aan het publiek in de Achterhoek. Naast expert in de verhuur, verkoop en onderhoud aan campers is het Achterhoekse bedrijf sinds dit jaar ook importeur van het Amerikaanse camper merk THOR.

THOR Motorhomes is de grootste producent van campers in Noord-Amerika. De A.C.E.is het type dat door Oortgiese campers gekozen is om als eerste in Nederland geïntroduceerd te worden. Met zijn negen meter lengte is de A.C.E. een camper die in Europa prima te hanteren is.

Janno en Joost van Oortgiese Campers zagen al geruime tijd een stijgende vraag naar grote en luxe campers om voor langere tijd te overwinteren in het warme zuiden. Het kenmerk van de A.C.E camper is de Slide out (de zijwanden die uitschuiven). Deze creëren een enorme leefruimte die door geen enkel andere Europese camper geëvenaard kan worden. Daarbij zijn de deze campers bijzonder compleet uitgerust. Automaat, dak-airco, tv, magnetron, oven, liftsysteem; alles is standaard. Daarbij is hij qua prijs bijzonder concurrerend ten opzichte van de andere grote campers van de Europese bouwers waarvoor een C1 rijbewijs noodzakelijk is.

Op de open dagen van Oortgiese Campers word de A.C.E. gepresenteerd maar uiteraard ook de nieuwe huurvloot voor 2016 en een aantal top-occasions. Tevens kan men kennismaken met de mogelijkheden voor onderhoud, APK, schadeherstel en op- en inbouw van accessoires.
Iedereen is van harte welkom op 2 en 3 april tussen 10.00 en 16.00. De koffie staat klaar.