Thijn met zijn nieuwe helm. Foto: Karin Stronks
Thijn met zijn nieuwe helm. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Vijfjarige Thijn dagelijks te vinden op 'de bouw'

Vervolg van de voorpagina

De jonge Thijn loopt steevast een rondje om de woning in aanbouw, voorzien van een helm. Van alles heeft hij langs zien komen, shovels, kranen en betonwagens. Hij vond het allemaal zeer interessant. Kort geleden mocht hij even in de shovel zitten, dat was helemaal geweldig! Als blijk van dank bracht Thijn een koekjestrommel met koekjes mee voor de bouwvakkers. Kort geleden was het hoogste punt bereikt en werden er meibomen gezet. Thijn vond al die 'kerstbomen' zo leuk, hij heeft samen met zijn moeder ook een gedicht gemaakt. Het gedicht met versieringen is aan het hek bevestigd.

Bouwhelm
De bouwvakkers van aannemersbedrijf Wevers genieten van de bezoekjes van de spontane Thijn. Geert Wevers kwam op het idee om de jongen een bouwhelm met zijn naam erop te geven. Vrijdagochtend 4 maart 's morgens om 8.00 uur was het zover. Vier bouwvakkers stonden al op de steigers, Henk en Manja Stronks, eigenaren van de woning in aanbouw, en enkele buren waren aanwezig om Thijn te begroeten. Er stopte een auto en de jongen sprong eruit om de bouw te inspecteren. Geert Wevers kwam even naar beneden en overhandigde Thijn de blauwe helm voorzien van zijn naam en een sticker van aannemersbedrijf Wevers erop. De jongen was superblij en klemde de helm stevig onder zijn arm.

Helm op
Geert hielp hem even om de helm op maat te maken, Thijn zette hem op en mocht even in de lift, voor de foto. Ook mocht hij even op de steigers. De bouwvakkers hielden hem goed in de gaten. Thijn hield maar niet op met zwaaien. Aaltens Nieuws zette het tafereeltje op de foto en sprak even met de jonge bouwvakker. Thijn zegt enthousiast: "Ja, koekjes heb ik een keer meegebracht en Erik die kan toch zo veel eten! Ik ga bijna elke dag even kijken maar soms niet. Dan kan ik niet. Soms ga ik 's middags ook nog kijken. Er komt daar nog een muur voor van stenen, net zulke als wij hebben. En de ramen moeten er ook nog in. Geert, hoe laat komen de dakpannen erop?" Hij voegt toe: "Nee ik was nog boven geweest! Mam, nou moeten we naar school anders kom ik te laat…" Moeder Hoftiezer zegt lachend: "Thijn heeft altijd al interesse gehad in de bouw en metselen. Toen hij heel klein was stapelde hij al stenen op elkaar met zand ertussen. Ja, nu moeten we echt naar school, hij wil natuurlijk zijn nieuwe helm laten zien!" De bouwvakkers zwaaien Thijn nog even na en gaan weer aan het werk.


Rond de
tafelgesprek

AALTEN - Donderdag 10 maart is er bij Aladna FM weer een 'Rond de Tafelgesprek', waarin vier mensen met elkaar in gesprek gaan over een actueel onderwerp.

Deze keer is het gesprek gebaseerd op de maand maart. De tijd tussen carnaval en Goede Vrijdag wordt Lijdenstijd, 40 dagen tijd of vastentijd genoemd. Vandaar dat nu gesproken wordt over 'Vasten, waarom en hoe?'.

De deelnemers aan het programma zijn dit keer pastoor Casper Pikkemaat, ds. Marten Jan Kooistra en Erwin Neerhof, drie mensen met een verschillende kerkelijke achtergrond. Michiel Grevers zal het gesprek leiden.
Dit live-programma is te beluisteren tussen 21.00 en 22.00 uur op 107.2 FM op de radio, maar ook digitaal via www.aladnafm.nl.