De BBZN zorgt voor mooie muziek. Foto: Frank Vinkenvleugel
De BBZN zorgt voor mooie muziek. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Kerstmis vier je samen

DINXPERLO - Terwijl de avond ten einde loopt, zet bewoner Davy het slotlied in, 'Kerstmis vier je samen'. Op de bank zitten zijn ouders trots te luisteren, achter hen staan veel mensen die spontaan meezingen, klappen en deinen. De saamhorigheid is voelbaar.

Voorafgaande aan het slotlied vierden de bewoners en betrokkenen een bijzondere avond. Op de Kalverweidendijk werd de jaarlijkse bijeenkomst voor bewoners en betrokkenen gehouden. Dit jaar geheel in het teken van de Kerst. De locatie was geheel in kerstsfeer gebracht met gedecoreerde bomen, kerststukjes en andere versieringen. Buiten branden de lichtjes, kaarsen en vuurkorven. Ook de kerstman, in de persoon van Bennie te Slaa, kwam nog even op bezoek.

Speciaal voor deze avond hebben de bewoners van het Bovenhuis wekenlang geoefend met een speciaal voor deze avond geformeerde band, BBZN, de Bovenhuis Band Zonder Naam. Terwijl de gezamenlijke maaltijd van de door ouders vers bereide erwtensoep met roggebrood en katenspek wordt genuttigd, staat een buurvrouw van de bewoners onafgebroken verse wafels te bakken. In de keuken staan twee moeders gezellig naast elkaar pannenkoeken te bakken. Er wordt volop gesmuld. Dan klinkt er muziek van buiten, rondom de vuurkorven begint de BBZN kerstliedjes te spelen, Mathijs op gitaar, Sven op djembé, Ineke en Davy zang en een begeleider speelt mee op gitaar. Alle aanwezigen gaan naar buiten om te genieten van het optreden.

Terwijl de laatste klanken wegsterven zet binnen vrijwilligster Wilma Pastors in met haar gitaar. Even later klinkt haar prachtige stem door de ruimte, al snel komen er vanuit bewoners leuke opmerkingen en ook een traan van ontroering. Ondertussen is het koor Vision gearriveerd. In een aparte ruimte wordt er nog even ingezongen.

Wanneer het koor klaar gaat staan in de woonkamer, komen als verrassing Taco Elburg en Eric Schreuder uit Winterswijk binnen. Beide fotografen hebben afgelopen zomer gratis professionele fotoshoots van alle bewoners gemaakt. Een ervaring die door de bewoners zeer positief is ontvangen. Terwijl de heren binnenkomen is er gelijk herkenning vanuit de bewoners, er klinken enthousiaste reacties. Ten overstaan van de groep worden er vier canvas fotodoeken aangeboden, met daarop alle bewoners. Iedereen reageert bewonderd. Terwijl de foto's worden bekeken, zet het koor, met leden uit Nederland en Duitsland, in. Weer is de ruimte gevuld met prachtige klanken.

In deze tijd van grote veranderingen in de zorg, is dit harder nodig dan ooit. Op deze locatie met bijzondere mensen zijn zintuigen erg belangrijk. Deze avond vol geuren, licht, smaken, klanken en bovenal warmte en saamhorigheid, heeft iedereen laten ervaren wat men met elkaar kan bereiken. Dankzij de inzet van vele ouders, vrijwilligers, bewoners en personeel, heeft iedereen een prachtige avond beleefd.


Eén jaar Downtown: feest

DINXPERLO - Eetcafé Downtown bestaat deze week 1 jaar. Dit wordt zaterdagavond gevierd met de Downtown Christmas Party: Spring!

Deze avond zal de Dinxperlose band Spring optreden. Spring staat voor springen op de vetste rock, top40 muziek, golden oldies en hedendaagse muziek.

Entreekaarten zijn voor iedereen te koop aan de kassa voor € 5,- en in de voorverkoop voor € 5,- (inclusief een muntje). Het cafe is geopend vanaf 21.00 uur.

Vooraf kunnen bezoekers nog wat extra energie opslaan voor een avondje 'Springen'.

Het eetcafé en cafetaria zijn geopend vanaf 16.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid is er een Spring-cheeseburger en alleen tweede kerstdag een Downtown Christmas burger.

Spring. Foto: PR