Kerstactie op Isala

SILVOLDE - Op de locatie Isala in Silvolde is het een goede gewoonte dat de leerlingen en de medewerkers zich met een kerstactie inzetten voor een of meerdere goede doelen.

Als het gaat om geld inzamelen blijken leerlingen heel creatief te zijn. De eersteklassers gingen aan de slag met een microkrediet van € 5,00 per persoon. Dat bedrag hebben ze geïnvesteerd in de verkoop van zelfgemaakte lekkernijen, versierselen voor de kerstboom, lege flessen ophalen en nog vele meer leuke initiatieven. Leerlingen uit klas 2 hielden een mudrace die veel sponsorgeld opleverde. Ook de leerlingen van klas 3 zorgden met allerlei activiteiten voor een mooie opbrengst. Al met al heeft de onderbouw het fantastische bedrag van € 6.400,00 bij elkaar gebracht. Van dat geld gaat € 5.900,00 naar het project dat de school vorig jaar geadopteerd heeft: Een zogenaamd Kanshuis ten zuiden van de stad Mombasa in Kenya. Weeskinderen vinden daar een warm thuis en krijgen zo de kans om gezond op te groeien en naar school te gaan (www.upendohome.org). Maar ook dicht bij de school is er een mooi goed doel. Bij de buren van zorgcentrum de Schuylenburch leeft de wens om een zogenaamde tovertafel aan te schaffen. Een tafel waarmee ouderen gestimuleerd worden in fysieke activiteit en sociale interactie. Afdelingsleider Peter Onvlee kon de initiatiefnemers, Diana Jillings en Esther Messing, blij maken met een cheque van € 500,00.
De leerlingen van de bovenbouw hebben zich ook dit jaar weer ingezet voor de plaatselijke Voedselbank. De inzameling heeft bijna 80 rijk gevulde pakketten opgeleverd.