Ron Verstegen en Ramon Oolthuis met enkele producten van T-ISS. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ron Verstegen en Ramon Oolthuis met enkele producten van T-ISS. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

In bedrijf bij: T-ISS

DINXPERLO - De bedrijventerreinen' De Rietstap' en 't Hietveld maken een belangrijk deel uit van Dinxperlo. Met deze maandelijkse rubriek wordt aan de hand van zes vaste vragen een bedrijf, gelegen op een van deze bedrijventerreinen, voorgesteld in Dinxpers Nieuws.

Door Iris Jansen

Deze maand ben ik op bezoek bij T-ISS, gevestigd aan de Helmkamp 34. Het bedrijf is gelegen op 'De Rietstap'. Gesprekspartner is directeur/eigenaar Ron Verstegen.

Wat zijn uw bedrijfsactiviteieten?
Verstegen: "Kort gezegd: wij leveren 'veiligheid'. Daarmee is ons bedrijf regionaal het meest bekend. Wij richten ons in de Achterhoek op het midden- en kleinbedrijf en bieden onze producten, diensten en expertise aan, waar het gaat om veiligheid en preventie. Daarbij moet je denken aan brandpreventiemiddelen zoals brandblussers, brandmelders, BHV-koffers, vluchtwegaanduidingen en noodverlichting, maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsjassen, veiligheidsschoenen, helmen, brillen en noem verder maar op. Voorts voeren wij veiligheidsanalyses bij bedrijven uit conform het Gebruiksbesluit en de ARBO-wetgeving waarin alle aspecten in het kader van brandveiligheid, ontruiming -en veiligheidsplanning, BHV/EHBO-opleidingen aan bod komen. Ook leveren wij AED-apparaten en bieden wij de bijbehorende cursussen aan. Natuurlijk verzorgen wij ook de controle en onderhoud van de geleverde of de reeds aanwezige apparatuur.
Wij zijn een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf en werken met REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen; red.)-gecertificeerde monteurs en specialisten."

"Wat daar natuurlijk nauw mee verweven is, is onze bedrijfstak Save Sign. Met Save Sign bieden we een geweldig en hoogwaardig product aan wat betreft vluchtwegmarkering op basis van photoluminiscent eigenschappen. Oftewel 'Glow in the Dark'-producten. Door een speciaal milieuvriendelijk procédé kunnen wij bijvoorbeeld de bekende 'Exit' borden maken die in het donker oplichten zonder elektriciteit. Dus alle gewenste veiligheidsmarkeringen zoals trapaanduidingen, vluchtwegen en beletteringen die in het donker goed zichtbaar moeten zijn, kunnen wij voor de klant ontwerpen en fabriceren. Dat gebeurt allemaal hier in Dinxperlo, waarna onze producten de hele wereld overgaan."

"Maar de eigenlijke beginactiviteit van T-ISS was de ontwikkeling van allerlei soorten tapes. In 2004 ben ik samen met mijn reeds langjarige vriend en zakenpartner, mede-eigenaar/directeur Frans Bolder, reflecterende tapes gaan ontwikkelen en produceren we deze voornamelijk voor de offshore, dat wil zeggen alle bedrijfsactiviteiten die niet aan land plaatsvinden. Ook hebben we voor de offshore een uniek soort afdichtingstape ontwikkeld dat onder andere bestand is tegen diesel en zeewater. Deze producten hebben ons veel succes en grote naamsbekendheid gebracht. Hiermee zijn we in de scheepsvaart gerold en zijn we nu wereldwijd een belangrijke zakenpartner. Ook met de producten van Save Sign spelen wij een grote rol in de scheepvaart. De veiligheid op schepen van welke aard ook heeft grote prioriteit en kent over de hele wereld een strenge wetgeving. Ook hier bieden wij onze expertise aan en keuren en testen we bovendien alle aanwezige veiligheidsmaatregelen op schepen waar ook ter wereld. Wijzelf, maar ook onze werknemers reizen de hele wereld rond."

Hoelang is uw bedrijf al in Dinxperlo gevestigd en waarom?
Grappig is te vertellen dat ik via de 'Oranjefeesten' in Dinxperlo beland ben. Door mijn huwelijk ben ik in Dinxperlo komen wonen en toen we zakelijk gezien moesten uitbreiden zijn we met het bedrijf vanuit Didam hier naar toe verhuisd. Dinxperlo was dus geen bewuste keuze maar wel een goed besluit mede ook door de prima aansluiting op het Nederlandse en Duitse wegennet.

Is uw bedrijf een familiebedrijf?
"Nee. In ieder geval was het niet onze insteek om een familiebedrijf op te richten. Zowel Frans als ik hebben kinderen maar of die later interesse hebben om in het bedrijf te komen; de tijd zal het leren."

Hoeveel werknemers heeft u in dienst?
"Naast de directie hebben zes flexwerkers en twaalf vaste werknemers in dienst. Ook bieden we stageplaatsen aan.
Deze stagiairs kunnen van verschillende scholen en opleidingen afkomstig zijn. We hebben er al een paar werknemers aan overgehouden. Zeker 70% van onze werknemers komt uit Dinxerlo."

Waar ligt uw afzetmarkt?
"Onze afzetmarkt ligt wereldwijd met de nadruk op Azië. Wat betreft onze scheepvaartactiviteiten zijn we veelal bezig met keuren, maken van veiligheidsconcepten, ontwikkelen, produceren en leveren van artikelen. Ons bedrijf bezit certificaten en keurmerken in de breedste zin van het woord en wereldwijd van grote betekenis. Ook met onze razendsnelle levering van bestellingen over de hele wereld zijn wij onze concurrenten ver voor. Dat maakt ons een belangrijke partner."

"We zijn niet zo zeer betrokken bij de bouw van schepen, maar meer bij de grote renovaties en wettelijke veiligheidskeuringen. Wij leveren onze producten maar ook onze know-how. Zo kan het voorkomen dat we de ene dag een opdracht of een hulpvraag krijgen en dat een paar dagen later een van onze werknemers op het vliegtuig stapt naar bijvoorbeeld Bangladesh of Alaska. Maar ook regionaal zijn we erg actief op het gebied van preventie, het aanbieden van cursussen en het leveren van producten."

Wat zijn uw toekomstplannen?
"We willen groeien tot zo'n 25 werknemers. Doordat we zelf ook producten ontwikkelen, kunnen we proberen nog meer positie op nichemarkt (een afgebakend deel van de afzetmarkt met specifieke behoeftes; red.) te verkrijgen. Nou net dàt ontwikkelen of nou net die service aanbieden, die een ander heeft laten liggen. Nog meer innoveren nog creatiever denken dan we al doen."
"Maar al met al kunnen we tevreden terugkijken op wat we hebben bereikt; ons logo wekt vertrouwen en is wereldwijd bekend."


www.t-iss.com en www.tissafe.nl

Linda Pothoff toont enkele producten op het gebied van markeringen en aanduidingen. Foto: Frank Vinkenvleugel