De cast van VOVO. Foto: Frank Vinkenvleugel
De cast van VOVO. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Klucht 'De tante van Charlie' van VOVO

'De tante van Charlie'

Door Waltraud Wensink

BREEDENBROEK - Toneelvereniging 'Voor Ons Van Ons' staat op zaterdag 16 januari en zondag 24 januari op de planken met de klucht 'De tante van Charlie', een doldwaze komedie in de versie van 's lands bekendste kluchtspeler van dit moment, Jon van Eerd. De enthousiaste spelers van VOVO gaan er vol voor.

Klapper
Theo Vinkenvleugel, voorzitter van VOVO ziet het helemaal zitten. "Het loopt als een trein en we zijn allemaal enorm positief over dit stuk. Als dit goed gaat wordt het een klapper", zegt Theo vol trots. Inge van Hal, spelend lid en verantwoordelijk voor een stukje PR en administratie voegt er aan toe: "Dit stuk is anders dan wat men in deze streek gewend is. Het belooft echt een avondje genieten te worden. Het stuk duurt ongeveer twee uur. Inmiddels zijn wij al in kostuums aan het repeteren en we hebben er nu allemaal al schik van. Theo: "Het is wel hard werken maar we hebben er allemaal zin in en leven er naar toe. De inzet en inbreng van regisseur Gabri Wijnakker is overweldigend en we zijn nog steeds erg blij met hem. En het stuk is inderdaad anders dan anders. Het feit dat Joop te Linde in deze klucht samen met twee van zijn eigen dochters samen speelt is ook noemenswaardig."

Klucht
Als de butler van huize van Aerdenhout wordt aangezien voor de tante van Charlie, moet hij zich in allerlei bochten wringen om zijn geloofwaardigheid te behouden. Misverstanden stapelen zich op en de butler komt steeds meer in benarde posities terecht. Als vervolgens de gezusters Heemstede zonder medeweten van hun vader een afspraakje maken met Roger en Charlie, zijn de rapen gaar.

Professioneel
"Het zal er allemaal professioneel uit gaan zien", zegt Inge. "Het licht en geluid wordt verzorgd door Appie Hengeveld die daar erg ervaren in is, we hebben een spectaculair decor, professionele grime en kostuums via Richard Klompenhouwer, en zo zetten we samen met alle medewerkers een prachtige klucht neer. Als Theo op komt lig je al in een deuk. Het is echt de moeite waard om te komen."

Theo: "We spelen zowel op een zaterdag als op een zondag omdat de ervaring leert dat er nu eenmaal 'zaterdagkijkers' en 'zondagkijkers' zijn. En zo kunnen de zaterdagkijkers ook nog mooi even mond tot mondreclame verzorgen."

Nieuwe leden
Inge: "Wie na het kijken van onze voorstelling enthousiast wordt en ook graag toneel wil spelen, is bij ons van harte welkom. Ook jongeren nodigen we van harte uit om eens te komen kijken bij VOVO. We zijn een enthousiaste en frisse groep."
De tante van Charlie wordt gespeeld op zaterdag 16 januari en zondag 24 januari bij zaal Koenders in Breedenbroek. De zaal gaat open om 19:00 uur en aanvang is 19:30 uur. De toegangsprijs is € 7,- in de voorverkoop (onder andere bij VVV Dinxperlo en café Koenders in Breedenbroek) en € 8,- aan de kassa.


www.toneelvereniging-vovo.nl


Welke baby wordt de eerste?

DINXPERLO - Welke baby wordt de eerste in Dinxpers Nieuws van 2016? Die vraag houdt het team van team Dinxpers Nieuws bezig. Dus weet u van de geboorte, in het nieuwe jaar, van een baby waarvan de ouder(s) wonen in het gebied waar Dinxpers Nieuws wordt verspreid, meldt dat dan aan redactie@dinxpersnieuws.nl.

Geef naam, adres, telefoonnummer van de ouders door en naam, geboortedatum- en tijd van de baby door. De redactie zorgt dan dat fotograaf Frank Vinkenvleugel langs komt met een attentie en om een foto te maken voor in Dinxpers Nieuws. Wanneer wordt besloten om ook een geboorteadvertentie op te geven voor Dinxpers Nieuws, via www.familieberichtenonline.nl, kan de eerste baby van 2016 rekenen op een extra cadeautje van Dinxpers Nieuws.