Albert Pomper en Rob Gerritsen (rechts). Foto: Frank Vinkenvleugel
Albert Pomper en Rob Gerritsen (rechts). Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Rob Gerritsen manager markt Dinxperlo

DINXPERLO - Het bestuur van Stichting Markt Dinxperlo heeft de zoektocht naar een marktmanager met succes afgesloten. Rob Gerritsen heeft gesolliciteerd op deze uitdagende functie en gaat zich hier volledig voor inzetten. De gemeente Aalten geeft het stokje omtrent het marktgebeuren in Dinxperlo door: de markt in Dinxperlo wordt per 1 januari geprivatiseerd oftewel verzelfstandigd.

Door Waltraud Wensink

Marktvoorzitter Albert Pomper vertelt: "We waren al een jaar of vijf bezig met plannen om de markt te verzelfstandigen. Voorheen was het hele marktgebeuren in handen van de gemeente Aalten en verschillende wethouders hebben zich hiermee bezig gehouden. Dankzij de medewerking van de gemeente gaat het nu echt gebeuren. En dat is een goede ontwikkeling. Met ingang van januari 2016 gaan wij het zelf doen. Dat is voor de gemeente natuurlijk ook een hele stap om dit te durven en om ons die kans te geven. We zijn daar ook erg blij mee."

Belangrijke stap voor Dinxperlo

De markt krijgt nu een eigen management waarbij de lijntjes korter zijn, en er effectiever gewerkt kan gaan worden. Het is een landelijke tendens. De ondernemers hopen dat zich in de toekomst meerdere markten aansluiten bij dit concept.

Marktmanager
Rob Gerritsen is blij met de nieuwe functie. "Ik zag de vacature waarin men vroeg om een marktmanager en was gelijk enthousiast. Ik heb er momenteel tijd voor en wil me er volledig voor inzetten. Als echte Dinxperloër voel ik me betrokken bij het reilen en zeilen van alles in Dinxperlo en dus ook bij de markt." Gerritsen is betrokken bij meerdere activiteiten in Dinxperlo en staat midden in de samenleving.
"Organiseren, sturen, praten, zijn dingen die ik van nature graag doe. Daarbij komt dat ik de markt erg leuk en gezellig vind." Gerritsen kent de middenstanders in Dinxperlo en heeft een breed netwerk. "Als marktmanager ben ik de contactpersoon en het eerste aanspreekpunt voor de ondernemers, winkeliersvereniging, bewoners gemeente en klanten van de markt. Tijdens de marktdagen ben ik bereikbaar. Het bestuur van de stichting blijft echter eindverantwoordelijk."

Goede markt
Een goede markt is ook goed voor Dinxperlo, goed voor de ondernemers en ook goed voor de gemeente Aalten. Gerritsen: "De Dinxperlose markt heeft een goede reputatie zowel door onze Nederlandse bezoekers als door de wekelijkse stroom Duitse bezoekers. We moeten proberen om samen deze reputatie staande te houden en het niveau van de markt te behouden of waar mogelijk te verbeteren. We moeten 'dran'."

Pomper: "We gaan voor een jaarprogramma waarin we meer activiteiten willen organiseren en willen samenwerken met de middenstand." Creativiteit en sfeer is hierin ook een belangrijk punt. "De organisatie van de markt komt in een moderner jasje, en het wordt 'de markt van morgen', vult Gerritsen aan. "Er zijn een boel plannen die de markt ten goede kunnen komen en daar wil ik voor gaan. Samenwerken met anderen vind ik hierin een heel belangrijk punt."

Wennen
Gerritsen: "Momenteel zit ik nog in een soort van gewenningsperiode. Per mail ben ik al geïntroduceerd, en alle marktondernemers zijn al op de hoogte gebracht. Nu is het tijd voor de persoonlijke voostellingsronde. Ik moet me wel even helemaal inleven in deze functie en alles meebeleven. De marktondernemers zijn in ieder geval enthousiast over deze stap en over de marktmanager. Samen gaan we er wat van maken."

Gerritsen en Pomper willen vooral de boodschap aan alle inwoners van Dinxperlo en omgeving meegeven om vooral de markt te blijven bezoeken. "Weer of geen weer" lacht Gerritsen.

Voor meer informatie kan er telefonisch contact worden opgenomen met Rob Gerritsen: 06-51521101.