Jordi Deckert, Ria te Kaat, Elroy Belterman, Maarten Hospes. Foto: Frank Vinkenvleugel
Jordi Deckert, Ria te Kaat, Elroy Belterman, Maarten Hospes. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Dinxpers Request 2015: elke euro is welkom

DINXPERLO - 19 en 20 december is het weer zover. Voor de vierde keer zal Dinxpers Request plaatsvinden. En hoewel het niet de eerste keer is dat dit evenement plaats vindt, zal het niet hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Een ander bestuur vraagt om een nieuwe aanpak.

Door Kristel te Bokkel

Dit jaar zal Dinxpers Request er anders uitzien dan voorgaande jaren. Jordi Deckert, organisator, vertelt: "Dit jaar hebben we een nieuw bestuur en dat vraagt ook om een nieuwe aanpak. Voorgaande jaren duurde het evenement twee keer twaalf uur. Bijvoorbeeld van 12:00 tot 00:00 uur en dan ging het de volgende dag om 12:00 uur weer verder. Dit jaar zal het 24 uur lang non-stop doorgaan."
Maar dat is niet het enige dat veranderd is. Deckert: "Nog iets dat anders is dan voorgaande edities, is dat we ons niet richten op het grote doel van Serious Request. Dit jaar gaan we twee lokale doelen steunen. De twee goede doelen van dit jaar zijn de Zonnebloem en de stichting voor Milan en zijn ouders."

Dinxpers Request 2015 zal dit jaar dus 24 uur duren. Zaterdag 19 december om 14:00 uur start een waar muziekspektakel en het zal pas eindigen op zondag 20 december om 14:00 uur. Deckert: "Voor het eerst vindt er in Dinxperlo een evenement plaats dat 24 uur non-stop doorgaat." In en rondom Club Xero zal er van alles te doen zijn. "Er is voor iedereen iets te doen," vertelt Deckert. Maarten Hospes, organisator, vult aan: "Het is echt een familiefeest. Iedereen kan genieten. Terwijl de kinderen genieten van wat er te doen is, kunnen de ouders ook genieten."
Daarbij is iedereen vrij om te gaan en staan waar hij wil. De entree is gratis en tijdens Dinxpers Request kun je in en uit lopen wanneer je maar wilt. Net als op het plein van Serious Request.

Laura van Kaam
Dinxpers Request zal een waar muziekspektakel zijn met daarbij veel verschillende activiteiten. In en rondom Club Xero zullen verschillende bandjes en artiesten komen optreden. Zij hebben allemaal een link met Dinxperlo. Een van de artiesten die komt optreden is Laura van Kaam, de lokale ster.
Aan iedereen wordt gedacht. 's Avond zal het knallen met de bandjes en ook 's nachts gaat het feest gewoon door. Zondag zal er vanaf een uur of 9:00 schlagermuziek spelen.
Maar er is nog veel meer te doen. Deckert: "Zo is er onder andere een kerstmarkt, zijn er eettentjes, een 24 uur durend dart-toernooi en verder is de brandweer aanwezig voor demonstraties. Er wordt van alles georganiseerd en het mooie is dat iedereen dat vrijwillig doet. Zo kan de volledige opbrengst naar de goede doelen gaan." Daarnaast kunnen ook donaties gedaan worden via rekeningnummer NL42RABO0149304900 ten name van Dinxpers Request 2015. "Elke euro is welkom", aldus Deckert.

Vrijwilligers welkom
"Ondanks dat er al veel vrijwilligers zijn die helpen, hebben we er nog wel een aantal nodig. Iedereen die een biertje kan tappen of wil helpen met de aankleding van Club Xero is welkom."

Dinxpers Request vindt 19 en 20 december plaats van 14:00 tot 14:00 uur in en rondom Club Xero. Entree is gratis. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Dat kan via de website www.dinxpersrequest.com of via de Facebookpagina Dinxpers Request 2015. De volledige opbrengst van Dinxpers Request 2015 gaat naar de goede doelen, die allebei op de helft van de opbrengst mogen rekenen.


www.dinxpersrequest.com