Arjan Ligtenbarg toont het boek dat hij zojuist van Ben Maandag kreeg. Foto: Frank Vinkenvleugel
Arjan Ligtenbarg toont het boek dat hij zojuist van Ben Maandag kreeg. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Tweede fotoboek over Dinxperlo en De Heurne van Ben Maandag

DINXPERLO/DE HEURNE - Zaterdagmiddag werd in het Kulturhus in Dinxperlo het fotoboek Dinxperlo en De Heurne deel 2 gepresenteerd. Ben Maandag, auteur van het boek, overhandigde het eerste exemplaar aan Arjan Ligtenbarg, de vormgever van het boek.

Het gebonden boek telt 440 pagina's in kleur, waarvan er 120 gaan over De Heurne en 320 over Dinxperlo. Bijzonder is de publicatie van een groot aantal niet eerder gepubliceerde foto's van de viering van Dinxperlo 700 jaar. Maar ook foto's van historische krantenknipsels en andere documenten maakt het tot een prachtig naslagwerk over Dinxperlo en De Heurne. Freek Diersen stak de auteur een pluim op de hoed voor opnieuw een prachtig boek, dat volgens Diersen een toegevoegde waarde voor het cultureel erfgoed is. Alie Maandag las een gedicht van haar hand voor, dat ook in het boek te vinden is. Eveneens in dichtvorm prees zij haar echtgenoot voor de inzet waarmee hij aan het boek heeft gewerkt. Ben Maandag bedankte zijn vrouw en kinderen voor hun steun. "Dankzij hen, en in het bijzonder dankzij Alie, heb ik dit tweede boek af."