Het Mini-F-team van SVD dat kampioen werd.
Het Mini-F-team van SVD dat kampioen werd. Foto: Sandy Schreur

Kampioenen bij SVD

DINXPERLO - Zaterdagochtend werd in Steenderen de miniF van Dinxperlo kampioen. Basteom, waar thuis nog van werd verloren, werd met liefst 3-15 verslagen. Het niveauverschil was zelfs zo groot dat Basteom een vijfde speler mocht inbrengen in overleg met de leiding van SV Dinxperlo. Dat gebeurde deze competitie wel vaker. Dinxperlo scoorde veel in een competitie waarin 4 tegen 4 wordt gespeeld. Dinxperlo telt veel mini's maar de meesten trainen alleen nog maar. Sommige spelers voetballen heel lang en worden nimmer kampioen. Deze jongens worden al kampioen in de eerste competitie die ze spelen.

Om 10 uur trapten de beide ongeslagen D-Meidenteams uit Dinxperlo af. Zowel DZSV als SV Dinxperlo hadden nog geen wedstrijd verloren en zouden bij winst kampioen zijn. Er ontspon zich een spannende wedstrijd met weinig krachtsverschil. Dinxperlo was in de eerste helft iets beter en kwam door een ongelukkig eigen doelpunt op voorsprong. Daarna werd het een wedstrijd waarin van beide kanten veel kansen werden uitgespeeld maar ook gemist.

SV Dinxperlo had nog voor de rust twee keer kunnen scoren maar ook DZSV kwam een keer vrij voor de keepster.

In de tweede helft bleef het spannend. DZSV probeerde gelijk te maken maar de 'gruunen' schoten op de paal. Daarna was het DZSV dat meerdere mogelijkheden kreeg maar de bal werd naast of over geschoten. Met kunst en vliegwerk hield Dinxperlo het doel schoon. In de slotfase twee tegenaanvallen van Dinxperlo. De eerste werd nog door de rechtsbuiten naast geschoten. De tweede werd voorgezet waarna linksbuiten Isa Melten de bal in het doel schoot. De 2-0 was ook de eindstand waardoor SV Dinxperlo onbereikbaar werd voor DZSV. Na afloop werd dit kampioenschap ook gevierd met een frietje, een drankje, een kampioensmedaille en een rondje op de huifkar.

Een spannende wedstrijd die beide kanten op kon maar die uiteindelijk door SVD winnend werd afgesloten. Voor de vele toeschouwers een leuke wedstrijd, reclame voor het meisjesvoetbal in Dinxperlo dat een sterke groei doormaakt.