'Dinxperlo, bedankt voor jullie steun!'

DINXPERLO - Het bestuur van de stichting Voor Milan Westendorp en zijn ouders laat het volgende weten.

Overweldigend en hartverwarmend

Lieve mensen, wat hebben jullie allemaal geweldig gedoneerd aan en gereageerd op onze stichting Voor Milan Westendorp en zijn ouders! Toen op 3 augustus de rekening geopend was en Facebook actief, hadden we zo'n overweldigende respons niet verwacht. Alle donaties, klein en groot en al die hartverwarmende reacties op Facebook, ze zijn ongelooflijk en geven ons energie en een heel goed gevoel.
Ons eerste doel, het bekostigen van het verblijf van de ouders van Milan in het RonaldMcDonald-huis, hebben we ruimschoots gehaald. Veel bedrijven uit Dinxperlo maar ook uit Harreveld hebben zeer positief gereageerd en met gulle hand gegeven. Maar ook al die individuele acties, van het verkopen van zelfgemaakte loom-armbandjes, de verkoop van krukjes, de opbrengst van een dj-avond, de actiedag van SVD tot en met de brunch en de muzikale middag in het Kulturhus: het is echt geweldig! Wat een saamhorigheid en solidariteit wordt er op deze manier door de gemeenschap getoond. De ouders van Milan zijn er iedere keer weer stil en beduusd van dat zoveel mensen met Milan meeleven en voor hen in actie komen. Er staan nog een paar grote acties op stapel. Jumbo Arentz heeft de hele maand november de statiegeldactie, Dinxpers Request (op 19 en 20 december) staat in het teken van muziek en onze stichting is één van de twee goede doelen die daarmee gesteund wordt. Her en der staan fooienpotten in winkels en bij verenigingen. Fredy van de kapper steunt onze stichting door een flink deel van de opbrengst van zijn nieuwste boek te doneren en er wordt waarschijnlijk ook nog een sportief evenement georganiseerd. Het andere doel van de stichting is om de leefomgeving van Milan, zijn eigen kamer en de rest van het huis, zo steriel en 'gezond' mogelijk te maken. Milan mag wel naar buiten maar thuis mogen het eerste jaar alleen zijn grootouders hem bezoeken, dus vrienden en bekenden kunnen (helaas) niet eventjes op visite komen. Ook moet Milan geregeld naar het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht en ook die kosten willen we graag voor onze rekening nemen. U ziet dus dat we als stichting nog een tijd actief blijven en we hopen dat u met ons mee blijft doen. Allen heel veel dank!

Het bestuur stichting Voor Milan Westendorp en zijn ouders


Reden voor stoppen paasvuur IJzerlo: commercieel niet draaiend te houden

IJZERLO - Rudi Wossink van Gemeentebelangen stelde in het vragenuur in de laatste gemeenteraad vragen over een bericht in deze krant dat het paasvuur in IJzerlo dat al 29 jaar door de familie Ruesink wordt georganiseerd er mee zou stoppen. "Was de gemeente van het voornemen om te stoppen op de hoogte", wilde Wossink weten.

De familie Ruesink gaf als hoofdreden om te stoppen dat de veiligheidseisen strenger zijn geworden. Wethouder Erik Luiten zei echter dat de hoofdreden om te stoppen de veranderde leeftijdsgrens ten aanzien van alcoholgebruik was. Jongeren mogen in het openbaar pas alcohol kopen en drinken als ze minstens 18 jaar zijn.

Luiten had na het bericht over het stoppen contact opgenomen met de familie Ruesink. "Het was moeilijk om het commercieel draaiend te houden," was zijn conclusie. Daarbij was wel de regelgeving bepalend, maar daarbij ging het met name om het alcoholbeleid van de gemeente. "Daarom was er minder omzet", zei de wethouder. Hij deelde wel de zorg over de toenemende regelgeving op het gebied van de veiligheid. "Ik heb dat in het college besproken, maar bij ons staat toch de veiligheid voorop."
Wossink zei daarna dat 'wij wel blijven hopen dat er paasvuren in de gemeente Aalten blijven'.