Sv Dinxperlo gaat zondag voor titel eerste periode

Voor Achterhoek Cup Oeken met 3-2 verslagen

DINXPERLO - Donderdag speelde Dinxperlo voor de Achterhoek Cup tegen Oeken en won het de wedstrijd met 3-2. Zondag gaat de ploeg voor de titel in de eerste periode.

Zonder een aantal basisspelers kwam Dinxperlo donderdag al snel op voorsprong door een schot van Maurick dat in de kruising eindigde. Daarna combineerde Oeken er lustig op los en kwam het verdiend op 1-2. Toch zag je voor rust al dat Oeken dit niet ging volhouden.
De krachten namen af, Dinxperlo kreeg kansen maar voor de rust werd er niet meer gescoord. Na de rust was het binnen een kwartier 3-2. Eerst een geweldige combinatie over rechts waarbij Bolwerk de bal binnen frommelde. Even later een fraaie aanval over links waar Kevin Nieuwenhuis Davey Lichtenberg bediende.

Daarna begon het wisselen en gooide Oeken het over een andere boeg met als gevolg irritaties in het veld. Resultaat een opstootje, drie gele en een rode kaart in de laatste tien minuten. Positief was ook het debuut van Gijs Houthuijzen die zijn invalbeurt helaas niet beloonde met een doelpunt. Door deze zege overwintert Dinxperlo in de Achterhoek Cup en is de laatste wedstrijd tegen Ruurlo alleen van belang voor de eerste plaats in de poule.

Aanstaande zondag (1 november) gaat Dinxperlo 1 op voor de eerste periodetitel in de vierde klasse. In Vragender hoeft alleen maar de ongeslagen reeks van nu al 28 wedstrijden te worden verlengd. Een punt in Vragender, waar twee jaar geleden een zwarte bladzijde werd geschreven, is voldoende voor de periodetitel. In het grotere geheel zal echter een punt vooraf als te weinig worden ervaren. Voor velen zal de succesreeks in de vierde klasse een verrassing zijn maar de spelersgroep is steeds meer overtuigd geraakt van de kwaliteiten waarover het kan beschikken. Twee seizoenen geleden was er wel aardig voetbal maar geen vertrouwen. Nu is er vertrouwen en zie je wekelijks dat deze ploeg goed kan voetballen en voor geen enkele ploeg in deze klasse bang hoeft te zijn. Soms moet je een stapje terug doen om er twee vooruit te kunnen zetten. Gewend raken aan winnen en vervolgens niet meer anders willen. Dat is wat je nu terugziet op het veld.

Alhoewel Dinxperlo al dicht bij de eerste periodetitel was in de vorige speelronde is er nauwelijks iets mooier dan de kans te krijgen op het veld waar destijds degradatie een feit werd, het eerste succes van het nieuwe seizoen te boeken in de klasse die de club destijds moest verlaten.

De aftrap in Vragender is om half drie.

Roy Ruesen kampioen in
SportCup 1000

DINXPERLO - Roy Ruesen heeft de titel binnengehaald in de ZaterdagAvondCompetitie motorracen, klasse SportCup 1000. Op 30 januari houdt hij een sponsoravond bij LEF!.

SVD Vrouwen 1 wint

DINXPERLO - Op vrijdag 23 oktober stond voor het eerste vrouwenteam van SV Dinxperlo de uitgestelde wedstrijd tegen Ulfste Boys op het programma.

De wil om de punten in Dinxperlo te houden was groot en dat was op het veld te zien. Al in de 6e minuut kwam SV Dinxperlo op voorsprong door een prachtig doelpunt van Manon Ditters: 1-0. Dinxperlo was duidelijk de sterkere partij, liet de bal het werk doen en speelde fel en snel. Na een hele mooie steekpass van Manon Ditters was het Manon Görz die onverbiddelijk was en in de 21ste minuut de bal netjes achter de keeper in het net schoot, 2-0. Amper bekomen van de schrik kon de keeper van Ulftse Boys in de 23ste minuut de bal weer uit het net halen na een loeihard schot van opnieuw Manon Görz. In de 37ste minuut scoorde Manon Görz de 4-0 en maakte daarmee een loepzuivere hattrick. Daarna ging Ulftse Boys meer en meer spelen en liet Dinxperlo zich een beetje terugdringen. Ulft scoorde net voor rust de 4-1. Na de theepauze voerde Ulftse Boys de druk weer op en ofschoon ze niet echt gevaarlijk werden, kwam Dinxperlo niet echt goed meer in haar spel. Het fijne, felle snelle voetbal was niet meer aan de orde en er werd nauwelijks meer gecombineerd. De bal ging niet meer rond, de bal werd naar de medespelers gebracht in plaats van over te spelen. Daardoor werd er niet meer gescoord en dat is jammer want er zat zeker meer in als Dinxperlo was blijven voetballen in de tweede helft. Toch was het Manon Görz die nog een keer wist te scoren en een penalty verzilvert in de 84ste minuut en hiermee de eindstand op 5-1 zette. Haar vierde treffer. Deze zege levert weer 3 punten. En SVD vrouwen 1 is nog steeds ongeslagen. Met 1 wedstrijd minder en 3 punten minder bevindt het team zich op de tweede plek. Zondag 1 november spelen de vrouwen thuis om 12.00 uur tegen FCTrias uit Winterswijk. Het team gaat z'n best doen om de ongeslagen reeks voort te zetten.