Het Kerkelijk Centrum. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het Kerkelijk Centrum. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Renovatie Kerkelijk Centrum van start

DINXPERLO - De lang verwachte renovatie van het Kerkelijk Centrum gaat per 1 november van start.

Door Iris Jansen

Alhoewel het besluit daartoe in 2010 al was genomen, liet de daadwerkelijke uitvoer van de verbouwing op zich wachten. Na het herhaaldelijk bijstellen van de planning is dan nu het moment aangebroken. Henk Seesink, voorzitter van de Projectgroep tot Herinrichting dat in april 2011 is opgericht, licht het een en ander toe.

Toen in 2011 het besluit was genomen om twee van de drie kerken van de Protestantse Gemeente in Dinxperlo af te stoten vanwege een teruglopend aantal kerkleden en inkomsten, werd gekozen om de Dorpskerk op de Markt in Dinxperlo te behouden. Reden daarvoor was onder andere dat de beide andere kerkgebouwen beter verkoopbaar waren aangezien zij geen status als Rijksmonument hadden. De verkoop van de Ontmoetingskerk en het daarbij behorende gebouw De Punt is al een feit, terwijl het kerkgebouw in De Heurne al geruime tijd te koop staat. Dat hield wel in dat de Dorpskerk samen met het naastgelegen Kerkelijk Centrum gerenoveerd moesten worden.

Inventarisatie
Seesink: "Na grondige inventarisatie van de bouwkundige staat waarin beide gebouwen verkeerden en de raming van de kosten die dat met zich meebracht, is in 2011 een Projectgroep Herinrichting in het leven geroepen, die als taak had het voorbeiden en uitwerken van de renovatie van beide gebouwen. Aangezien de Dorpskerk een rijksmonument is, laat de goedkeuring van de plannen voor dit gebouw ontzettend lang op zich wachten."


vervolg op pagina 11