Een huiskamer vol gasten tijdens de Levende Adventskalender. Foto: PR
Een huiskamer vol gasten tijdens de Levende Adventskalender. Foto: PR Foto: PR

Levende adventskalender

DINXPERLO - De donkere tijd voor kerst komt er weer aan, mensen zitten dan soms langer alleen thuis en zouden dan wel eens een praatje willen maken met een ander.

Al enkele jaren wordt er vanuit de Protestantse Gemeente in Dinxperlo een levende adventskalender georganiseerd. Iedereen die het gezellig vindt om een ander te ontmoeten, is hierbij welkom.
In 2014 hebben op deze manier met de gastgevers er bij gerekend bijna 200 mensen elkaar gesproken, elkaar ontmoet en samen gezellig een kopje koffie of thee gedronken.

Daarom willen de organisatoren opnieuw zo'n levende adventskalender opzetten. Bennie en Willemien Burgging vertellen hoe het werkt: "Dit houdt in dat we voor de adventstijd weer op zoek zijn naar mensen, ook van buiten de protestantse gemeente, die wonen in het verspreidingsgebied van Dinxpers Nieuws, en naar lezers van Kerkleven, die bereid zijn om op de dagen in de adventstijd op een morgen van 10.00 tot 11.30 uur of in de middag van 14.30 tot 16.00 uur mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee. Het is de bedoeling om daarbij in een gemoedelijke sfeer elkaar te ontmoeten en op een ontspannen wijze samen in gesprek te komen. Er wordt per dag één morgen of middag gepland. U kunt zelf aangeven op welke dag en welk dagdeel: in de morgen of de middag, u mensen wilt ontvangen. Natuurlijk mag u zich ook voor meerdere dagen opgeven."

De adventstijd loopt van zondag 29 november tot donderdag 24 december. De organisatoren gaan met de informatie van de mensen die zich hebben opgegeven, een rooster samenstellen. In Dinxpers Nieuws worden de namen en adressen vermeld, en de dagdelen, waarop mensen koffie of thee kunnen komen drinken.

Opgave is mogelijk bij Willemien en Bennie Bruggink Keizerweg 2a in De Heurne. Aanmelden kan ook per telefoon via 0315653222 of per mail aan bbruggink@hetnet.nl, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, e-mail en de dag(en) en dagde(e)l(en) waarop men mensen wil ontvangen.

Graag opgeven voor 9 november, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie hiervan.