Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Op de planken voor stichting Milan en zijn ouders

3D, The Storytellers en de Muziekfabriek

DINXPERLO - Op zondagmiddag 8 november zullen drie bands zich belangeloos gaan inzetten voor Stichting Milan en zijn ouders. De stichting heeft inmiddels al aardig wat naamsbekendheid gekregen en vanuit alle hoeken komen er leuke acties op gang. De bands hebben toegezegd om deze middag een optreden te verzorgen in het Kulturhus in Dinxperlo. Udo Klompenhouwer, acteur en model, heeft zijn medewerking toegezegd op 8 november en zal het programma aan elkaar praten.

Muziek, kindervermaak en lekker eten

3D
3D is een vijf-koppige coverband die nummers speelt vanaf de jaren 90 tot nu, onder andere van Ilse de Lange, Anouk, Bryan Adams, Pretenders en Direct. Deze rockband heeft een voorliefde voor het wat stevige werk en is een echte gitaarband. De nummers zijn herkenbaar en worden goed gezongen door de zangeres met de nodige zangervaring. Ze spelen graag in kroegen en kleine zalen maar willen graag uitgroeien naar het grotere werk. 3D bestaat uit Saskia Beerthuizen (zang), Nienke Slutter (gitaar en trompet), Dirk Plug (gitaar), Wim Florijn ( Bas) en Peter Schilderman (drums).

The Storytellers
De tweede band die gelijk aangaf om graag mee te werken aan dit benefietspektakel noemen zich Storytellers. Anders dan anders, en zeker bijzonder mag je deze gelegenheidsformatie wel noemen. Het is een driemansformatie met leden uit Bootsman en de Alsjeniksgewendband. Ze spelen covers, afgewisseld met eigen werk van onder andere Dylan, Cash, en Tom Petty. De drie heren vertellen verhalen in muziekvorm, blues, folk, en pop. Ze vertellen eigenlijk liedjes. Storytellers bestaat uit John Elburg (zang, gitaar, mondharmonica), Leon Heijnst ( trompet/zang) en Volkert Gunzing (gitaar/zang).

De Muziekfabriek
De Muziekfabriek hoeft eigenlijk helemaal niet meer voorgesteld te worden in Dinxperlo. Bekend van andere formaties zoals We've Got The Gun en Heavenly Spring, maar zeker ook als The Boys Next Door zijn de heren regelmatig samen op diverse podia te zien en beluisteren als De Muziekfabriek. Ze spelen leuke en vooral herkenbare nummers van onder ander U2, The Cure, The Beatles, en andere nummers waarvan er een aantal uit de Roquetas-tijd stammen. Altijd gezellig met de enthousiaste Wilko te Grotenhuis (zang en gitaar), Tom Seegers (zang en gitaar), Jody Elburg ( bas) en Mister Marco Jansen (drums). Deze heren zullen de middag afsluiten in het Kulturhus.

Brunch en 't Vermaeck
Geen oppas telt niet als excuus om niet te komen, want ook kinderen zijn welkom. Sjonnie Huls van 't Vermaek verleent ook zijn medewerking en is met een luchtkussen aanwezig, zodat ook de kinderen zich kunnen vermaken op deze zondagmiddag. Voorafgaand aan de middag is er ook nog de brunch om 12:00 uur waarvoor er nog een aantal plekken vrij is. Opgave kan nog steeds via dinxpertheo@gmail.com.

Initiatiefnemers
Het initiatief voor deze benefiet komt van vier vrouwen die zich ook bezig houden met de verkoop van loten voor de verloting met geweldige prijzen.

Vrijwilligers van het Kulturhus in Dinxperlo boden spontaan aan te helpen. Zo kunnen ze naast een brunch, ook het benefietconcert organiseren. Inmiddels lopen er al meerdere acties, en uit de meest onverwachte hoeken komen mensen met leuke initiatieven om de stichting Milan te steunen. Het Kulturhus stelt de ruimte beschikbaar. De drie bands spelen graag belangeloos voor dit goede doel.

De bands beginnen met spelen om 13:30 uur en alle belangstellenden die Stichting Milan en zijn ouders een hart onder de riem willen steken, zijn van harte welkom op 8 november in het Kulturhus in Dinxperlo.

De toegang is gratis, maar natuurlijk wordt een vrije gift voor het goede doel zeer op prijs gesteld.