Muziekspektakel met Kiekan in De Radstake

HEELWEG - In de Napoleonzaal van de Radstake in Heelweg zorgen het gezelligheidskoor Kiekan en Christelijke Muziekvereniging Excelsior op vrijdagavond 2 oktober voor een waar muziekspektakel. Vanaf 20.00 uur brengen beide partijen om en om het eigen repertoire te gehore. Aan het eind sluiten zij met enkele nummers gezamenlijke af. De entree is gratis.

Voor het gezelligheidskoor Kiekan is deze avond een thuiswedstrijd. Het koor uit Heelweg werd opgericht in 2002 en bestaat uit veertig leden. Die zingen onder de enthousiaste leiding van dirigent René Lammers en maken van elk optreden 'n feestje.
Gezelligheid staat dan ook hoog in het vaandel bij Kiekan. Het koor, dat gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan, beschikt over 'n breed repertoire, bestaand uit Nederlands-, Duits- en Engelstalige liedjes. Iedere twee weken wordt er geoefend op de vrijdagavond in Zalencentrum de Radstake. Het fanfare-orkest van Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Barlo telt 35 leden. De gemiddelde leeftijd ligt onder de 30 jaar,een vereniging opgericht in 1922 maar jong van geest. Het fanfareorkest staat sinds 1993 onder leiding van Gerrit Kobus.
Elke donderdagavond wordt er van 20.00 tot 22.00 uur gerepeteerd in het verenigingsgebouw de Markerink in Barlo. Excelsior speelt in de derde divisie en om dit niveau te behouden gaan ze eens in de 4 of 5 jaar naar een concertconcours. De laatste keer was dit in 2014 waarbij een eerste prijs werd behaald. De Napoleonzaal van de Radstake is vanaf 19.30 uur open.