André Manuel 
(foto: Govert de Roos)
André Manuel (foto: Govert de Roos) Foto: Govert de Roos

Divers programma bij Klein Theater Dinxperlo

DINXPERLO - Klein Theater Dinxperlo kan terug kijken op een mooi maar ook hectisch theaterseizoen. Ook voor het komende seizoen Klein Theater een mooi en divers programma aanbieden. Kaarten zijn nu al verkrijgbaar via de site.

André Manuel opent het theaterseizoen met het programma Het geval apart, op zaterdag 26 september. Al 25 jaar staat de Tukker bekend als de bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zit vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen, maar Manuel zet ze slim en functioneel in.

Kees van Kooten
Belofte maakt schuld, zo schrijft Kees van Kooten in zijn mail aan Klein Theater Dinxperlo. Nadat vorig jaar door ziekte zijn voorstelling in Dinxperlo niet door kon gaan, komt hij dit nu goedmaken op zaterdag 31 oktober. Kees van Kooten staat al een halve eeuw lang garant voor hoogwaardig literair amusement.Zaterdag 28 november komt Nathalie Baartman, met haar programma Louter. Het gaat over hem, over haar, over ons. Ze sleept je met een vet Twents accent en met paniek in de ogen, waarmee ze haar naïviteit prachtig aandikt, haar universum binnen.

Javier Guzman
Zaterdag 16 januari speelt Javier Guzman zijn voorstelling Absurd Verlicht. De cabaretier met een stormachtig verleden is weer terug in Klein Theater Dinxperlo. Zes adembenemende avondvullende programma`s achterlatend, is dit zijn zinderende zevende. De cirkel is rond, het verleden geweest. Is de jacht op `t nieuwe, verfrissende al beslecht? Is alles al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn! Guzman is nog maar net begonnen.

Zaterdag 6 februari spelen Margriet Eshuijs en Maarten Peters het programma Vuur. Na een indrukwekkende voorstelling van Maarten Peters in het afgelopen theaterseizoen nu een meer luchtige avond met gepassioneerde liedjes van Margriet Eshuijs zoals House for sale, Black pearl en White horses in the snow.

Eigen composities van Maarten Peters worden verbonden aan liedjes met een mooie ziel van Crosby, Stills and Nash, the Beatles en FleetwoodMac. Zij geven ze hun glans terug en spelen met vuur door ze op een totaal eigen wijze te vertolken.

Maarten schrijft tot op de dag van vandaag singer-songwriterliedjes die ergens over 'moeten' gaan. Zijn liedjes worden juist daarom ook gezongen door grote artiesten als Liesbeth List, Rob de Nijs en Margriet Eshuijs. Maarten en Margriet zijn daarnaast meester in het vertellen van korte en verrassende anekdotes.

Afsluiting
Zaterdag 19 maart wordt het theaterseizoen afgesloten met Camaretten Finaletour. In 1966 organiseert een groep studenten een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Een succes! Het festival groeit uit tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. 50 jaar later is het festival nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. De Finaletour biedt Dinxperlo de kans om zich te laten verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers.

Passe-partout
Wie naar alle zes de voorstellingen komt, betaalt voor het totale programma van Klein Theater Dinxperlo dan niet de volle prijs maar krijgt zes voorstellingen voor de prijs van vijf; hij betaalt 80 euro.


www.kleintheaterdinxperlo.nl

Kees van Kooten (Foto: Klein Theater)