Wim Sletterink.
Wim Sletterink. Foto: Karin Stronks

Duobaan voor regiomanager Wim Sletterink

De sfeer is hier knus en hecht

Door Karin Stronks

DINXPERLO Sinds juni is Wim Sletterink regiomanager bij Careaz dr Jenny, officieel in regio Aalten. Hij combineert deze baan met zijn werk in de regio Berkelland waar hij ook regiomanager is. De sportieve vijftigjarige pendelt heen en weer tussen de woonzorgcentra JW Andriessen in Borculo en dr Jenny in Dinxperlo. Hij glimlacht: "Wat me hier in Dinxperlo opvalt is dat de sfeer zo knus en hecht is. En natuurlijk ook dat het dorp enorm met Duitsland is verweven, dat geeft een beetje een vakantieachtig gevoel. Met name de taveerne is natuurlijk uniek, net als de vergaande gezamenlijke initiatieven die met onze oosterburen worden ontplooid. Ik ben heel blij met deze job!"

Transparant
In de lounge van dr Jenny heerst een vrolijke, open en actieve sfeer. Cliƫnten zijn onderweg naar een activiteit, alleen of met een begeleider. Een eucharistieviering staat op het punt om te beginnen, in een hoekje zitten een aantal dames te handwerken, bewegen voor ouderen is al een tijdje in een andere ruimte aan de gang. In het hele gebouw zijn ramen aangebracht waardoor een open en transparante sfeer ontstaat. Wim Sletterink begroet regelmatig medewerkers en vrijwilligers van Careaz dr Jenny terwijl we naar kantoor wandelen.

Gezondheidszorg
"Nee, ik wist niet wat ik wilde worden als puber. Na mijn middelbare schoolopleiding ging ik in dienst en in die periode blesseerde ik mijn knie. Hierdoor, en later door een blindedarmontsteking, kwam ik in het ziekenhuis terecht en toen dacht ik: "Hee, de gezondheidszorg!" Ik volgde de opleiding voor psychiatrisch verpleegkundige en heb daarna een tijdlang bij Groot Graffel in Warnsveld, tegenwoordig GGNet, gewerkt", legt Sletterink uit. In de loop van de tijd volgde Sletterink diverse opleidingen.

Zakelijke kant
Door zijn studies leerde hij ook de zakelijke kant van de zorgsector kennen en ging aan de slag in diverse leidinggevende functies. Sletterink vertelt: "Naast de 'zachte kant' van de zorg wilde ik me ook ontwikkelen op het zakelijke vlak. Maar werken met en voor mensen en in de zorgsector is nog altijd boeiend. We doen het nog steeds voor de mensen, de cliƫnten. De laatste jaren is er heel veel gaande, door allerlei verschuivingen hebben we steeds meer te maken met gemeenten en zorgverzekeraars. Hierdoor wordt ons werk meer verschoven naar dat van accountmanager. Ook zorg op zich is aan het veranderen, mensen blijven langer thuis wonen terwijl woonzorgcentra steeds opener worden. Ook hier doet de participatie haar intrede, we willen meer 'buurten'. Mensen die in een aanleunwoning wonen kunnen voor een kleine vergoeding in ons woonzorgcentrum een dagprogramma volgen of een maaltijd gebruiken. Bovendien worden hier bij Careaz de taken op gebied van organisatie en planning meer bij teams en medewerkers neergelegd, hierdoor is mijn duobaan mogelijk geworden."

DZSV
Wim Sletterink is een vlotte, open en sportieve man. Hij fietst graag en heeft lang aan voetbal gedaan. Tijdens zijn loopbaan als voetballer kwam hij in de competitie regelmatig de Dinxperlose club DZSV tegen. "Ik weet nog dat ik Dinxperlo zo ver weg vond. Bijna in Duitsland! Ik speelde destijds bij sv Harfsen, ik ben in Harfsen geboren en opgegroeid, en kan me herinneren dat we vaak van DZSV gewonnen hebben", grapt de regiomanager. Om vervolgens serieuzer af te sluiten met: "Ik ben nog maar een paar maanden hier maar heb al gemerkt dat de sfeer hier knus en hecht is. Een prima werkomgeving dus!"