Ook burgemeester Berghoef juicht het initiatief toe.
Ook burgemeester Berghoef juicht het initiatief toe. Foto: Frank Vinkenvleugel

Eigen krant voor Dinxperlo

Berghoef: 'Wat een mooi initiatief! Wat een moed ook!'

Door Karin Stronks

DINXPERLO Precies één jaar na de lancering van een aantal pagina's Dinxpers Nieuws in de Aaltens Nieuws is de primeur van de aparte krant Dinxpers Nieuws een feit. Vanaf 1 september valt Dinxpers Nieuws bij alle inwoners van IJzerlo, Voorst, Breedenbroek, Lintelo, Suderwick, De Heurne, Sinderen en Dinxperlo op de mat. Totaal maar liefst 6700 kranten zullen wekelijks huis aan huis worden verspreid.

Media-adviseur André Veldhuis zegt niet zonder trots: "We willen Dinxperlo en omstreken niet afscheiden van Aalten, we willen gewoon een aparte krant! En nu is het dan zover, na één jaar wachten! Wij als team Dinxpers Nieuws gaan ons uiterste best doen om een aantrekkelijke krant te presenteren." Burgemeester Berghoef is er positief over: "Een mooi en moedig initiatief, laat maar zien wie je bent!"

Positieve reacties
André Veldhuis vroeg een heleboel Dinxperse 'prominenten' om een reactie te geven op dit heuglijke feit. Vrijwel iedereen reageerde met een mail, brief of appje. Burgemeester Bert Berghoef kwam persoonlijk zijn verhaal doen bij de media-adviseur thuis. "Lokale media juich ik van harte toe, een dorps-eigen krant waar sport en middenstand hun 'ei' in kwijt kunnen. Met natuurlijk ook plaats voor nieuwtjes als rouw en trouw en het eigen verenigingsleven, programmering van het Kulturhus en verhalen van de mensen zelf. Ik vind het een mooi initiatief, erg moedig ook", zo sprak de burgervader.
Dinxpers Nieuws wil lokaal nieuws brengen, naast Aalten Actueel, de officiële gemeentepagina's van de Gemeente Aalten. In Lintelo en IJzerlo worden zowel Dinxpers Nieuws als Aaltens Nieuws bezorgd; inwoners van deze kernen zijn vaak op beide dorpen gericht. "We vertellen alle nieuwtjes met een positieve inslag. Mensen die iets leuks te melden hebben, worden van harte uitgenodigd het ons te laten weten! Nu en dan een Duits artikel hebben we ook in de planning. Het belangrijkste nieuws uit Aalten komt in Dinxpers Nieuws, andersom gaat het net zo. We willen ons niet distantiëren van Aalten-dorp, we willen alleen een eigen krant met ons eigen lokale nieuws."

Doorstart
Nadat in juli 2014 Rondom Dinxperlo ineens ophield met bestaan waren de lezers van deze weekkrant over het algemeen geschokt. De redactie van Aaltens Nieuws zocht met de uitgever BDUmedia naar mogelijkheden om 'in dat gat te springen. Op datzelfde moment deed André Veldhuis onderzoek naar een mogelijke doorstart en kwam daarbij terecht bij BDUmedia. Dat leidde in september 2014 tot de start van Dinxpers Nieuws met twee pagina's in Aaltens Nieuws. Een half jaar later kreeg Dinxpers Nieuws een eigen katern, als bijlage bij Aaltens Nieuws.

André Veldhuis: "Ik ben altijd blijven geloven in een eigen krant voor Dinxperlo en omgeving, ik ben ervan overtuigd dat het kan, dat zo'n krant bestaansrecht heeft. Gelukkig heeft ook uitgeverij Achterhoek Nieuws bv daar vertrouwen in."

Achterhoek Nieuws bv is voortgekomen uit een samenwerking van BDUmedia en Weevers. Het is een nieuw bedrijf dat alle Achterhoekse kranten van Weevers en van BDUmedia uitgeeft. Ook de digitale uitgaven zoals Achterhoekagenda en Achterhoekfoto horen hierbij. Het is een echt Achterhoeks bedrijf en al het werk gebéurt ook in de Achterhoek.

Gerhard Weevers, directeur van Achterhoek Nieuws bv: "Het team is enthousiast en wil graag een succes maken Dinxpers Nieuws. We hopen dat de lezers, maar ook verenigingen, sportclubs, instanties en natuurlijk ondernemers ons een warm hart toedragen, en dat laten blijken door hun bijdrage te leveren, in de vorm van advertenties, én in de vorm van tips, nieuwtjes, aankondigingen en verslagen van activiteiten en wedstrijden. Hieronder vindt u de contactinformatie daarvoor. Dan maken wij er een mooie krant van."


Advertenties: André Veldhuis, andre.veldhuis@achterhoeknieuws.nl, tel. 06 21 17 13 34

Redactie: tel. 0544-801022, redactie@dinxpersnieuws.nl

Achterhoek Nieuws bv, Bleekwal 10, 7131 DB Lichtenvoorde, tel. 0544-801010
info@achterhoeknieuws.nl