Prachtige vergezichten in het heuvelachtige Neuenrade.
Prachtige vergezichten in het heuvelachtige Neuenrade. Foto: Lydia ter Welle

VVV Dinxperlo verzorgt wandeltocht in Neuenrade

DINXPERLO De VVV Dinxperlo heeft ook dit jaar weer een mooie en veelzijdige tocht uitgezet in Neuenrade, Sauerland. Dit jaar voert de wandeling langs de Sorpesee waar zowel een lange route van 16 km als een kortere van 10 km is uitgezet.

De 16 km route begint halverwege de Sorpesee en gaat door bosrijk en heuvelachtig gebied. Na ongeveer 6 km komt men aan bij het plaatsje Langscheid, dat verleden jaar een metamorfose heeft ondergaan. Daar kunnen deelnemers enige tijd vertoeven, waarna de tocht verder gaat over de Sorpetalsperre waar de geoefende wandelaar weer omhoog de heuvels ingaat. Daar heeft men een schitterend uitzicht over de Sorpesee en door bosrijk gebied richting de kleine dam loopt. Wie wil kan bij de kleine dam nog een tocht van 3 km extra lopen, langs het meer.

Voor de 10 km route wordt men met de bus naar Langscheid gebracht, tot aan de Sorpetalsperre, na enig vertier kan men het pad bovenlangs door het bos nemen met een schitterend uitzicht op de Sorpesee, deze route is 10 km, of het asfalt voet/fietspad onder langs de berg en de Sorpesee; dat is ook voor de niet-geoefende wandelaar goed te doen, deze route is 8 km. Als alle wandelaars weer uitgewandeld zijn, gaat men met de bus terug naar Neuenrade voor het diner.
Wie de omgeving mooi vindt en niet wil wandelen maar wel een bezoek aan Langscheid aan de Sorpesee wil brengen, wordt na koffie met gebak in Neuenrade per bus naar Langscheid gebracht waar het aan de boulevard heerlijk vertoeven is. Vanuit Langscheid kan men met de boot voor € 6,00 per persoon over de Sorpesee naar het eindpunt van de wandelroutes om weer aan te sluiten voor het diner bij Kaisergarten in Neuenrade.

Programma
Vertrek: 08.00 uur vanaf VVV Dinxperl; aankomst Neuenrade: ± 10.00 uur; ontvangst koffie met gebak; vertrek richting Sorpesee: ± 10.45 uur; vertrek richting Neuenrade: ± 16.30 uur; vertrek naar Dinxperlo: 18.00 uur. Kosten per persoon inclusief bustocht, koffie met gebak, route wandeltocht en diner € 35,00. Voor drinken en eten onderweg dient men zelf te zorgen. Opgave en betaling: VVV Dinxperlo, Raadhuisstraat 8, tel: 0315 642050, e-mail: info@vvvdinxperlo.nl. De bustocht naar Neuenrade gaat alleen door bij voldoende deelname.