Wilma Doornink bespreekt met bewoners van Dr Jenny het Dinxperse nieuws.
Wilma Doornink bespreekt met bewoners van Dr Jenny het Dinxperse nieuws. Foto: Frank Vinkenvleugel

Bezoekers weer helemaal op de hoogte

Met Nieuwsuurtje Careaz Dr. Jenny

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO Iedere week op donderdagochtend worden bewoners van Careaz Dr. Jenny in de gelegenheid gesteld om aan te sluiten bij het nieuwsuurtje. Wilma Doornink, vrijwilligster bij Dr. Jenny leest samen met de bewoners de wekelijkse krantjes door en als er tijd over is wordt er ook gelezen uit boeken over Dinxperlo.

Wilma Doornink kennen we ook door haar jarenlange werk bij de bibliotheek. Ze is voor Dinxperlo zeker geen onbekende. Wilma: "Vanwege gezondheidsredenen kan ik het werk bij de bibliotheek niet meer voor 100% voorzetten, maar ik wil absoluut niet thuis gaan zitten. Ik heb al eerder gezegd dat ik dan graag bij Dr. Jenny vrijwilligerswerk wil doen. Via Karin Droppers, welzijnscoach bij Careaz kreeg ik toen het actualiteitenuurtje aangeboden op de donderdagochtend. Dat doe ik nu vanaf januari. Ik had niet gedacht dat ik er zoveel plezier in zou hebben en dat het me zoveel voldoening zou geven."

Dinxpers Nieuws
Vooral het nieuws dat over Dinxperlo gaat is voor de bezoekers van het nieuwsuurtje erg belangrijk. Zodra Wilma begint voor te lezen met de overlijdensadvertentie wordt er al gereageerd. De een kent de persoon in kwestie nog en voor de ander wordt tot in details uitgelegd wie dat was en waar die woonde. Mevrouw te Grotenhuis zegt: "Ik vind het altijd wel gezellig en ook fijn om Dinxperse berichten te horen."

Herinneringen
"Meestal is er veel herkenning", zegt Wilma. "Er komen dan vanzelf verhalen onderling los of er wordt aanvullende informatie gegeven." Op de vraag waarom de Hovenstraat vroeger het Stoffelstraatje heette, wist echter niet zo snel iemand een antwoord te geven, ook al kenden de meesten het straatje wel. Wilma en de bezoekers van het nieuwsuurtje geven aan dat ze blij zijn dat er vanaf 1 september weer een zelfstandig Dinxpers Nieuws uitkomt.
"Voor de bezoekers van deze groep is het erg leuk dat ze berichtjes lezen en zien over hun eigen Dinxperlo en haar bewoners. Daar waar het even niet helemaal goed wordt verteld, zie je de bewoners ook even om zich heen kijken en overleggen en dan wordt ook gelijk toegelicht hoe het wél in elkaar zit."

Samenwerking
"Het heeft echt meerwaarde en het is ontzettend leuk om te doen", geeft Wilma aan. Karin Droppers: "We zijn ook erg blij met betrokken mensen zoals Wilma. Door de vrijwilligers die er rondlopen binnen Careaz, kan er meer worden gerealiseerd."

Wat het Nieuwsuurtje bij Careaz Dr. Jenny betreft, kan iedereen iedere donderdag na de koffie aansluiten van 10:30 tot 11:30 uur. U hoeft zich niet eerst aan te melden. Mocht u ook interesse hebben in vrijwilligerswerk, neem dan eens vrijblijvend contact op met Thea Meinen, Coördinator Informele Zorg van Careaz en vraag naar de mogelijkheden.