Messink en Prinsen gaat verhuizen

Gemeente geeft tegemoetkoming in verhuiskosten

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN - Boekhandel Messink en Prinsen gaat in 2016 verhuizen naar het centrum van Aalten. De nieuwe winkel, waarin boeken, kantoorartikelen en teken- en schildersmaterialen worden verkocht, wordt gevestigd in het pand aan de Landstraat 39, dat al jaren leegstraat. "Daar krijgen we veel meer ruimte voor al onze artikelen", zegt Jos van Loon, de eigenaar van de boekhandel. Bovendien is het een plek, waar veel meer mensen langs zullen komen. De wens om te verplaatsen leeft al langer en wordt nu mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van 10.000 euro van de gemeente Aalten.

Al jarenlang een wens
Van Loon vertelt dat hij al benaderd werd door wethouder Teeuwsen, die tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 wethouder was. Van Loon nam de boekhandel over van Harro Brinkman, die nog steeds eigenaar is van het pand op de hoek van de Bredevoortsestraatweg en de Oosterkerkstraat.

"In mei zaten we hier tien jaar." De huur is echter inmiddels opgezegd. De boekenweek, altijd een verkooppiek voor een boekhandel, wordt nog op de huidige locatie 'gevierd'.
Daarna wordt er verhuisd. Van Loon hoopt in mei of juni aan de Landstraat open te gaan.
Klanten niet alleen uit Aalten
Messink en Prinsen heeft veel vaste klanten, die de winkel op de huidige plek goed weten te vinden. Voor de teken- en schildersartikelen komen de klanten zelfs van ver buiten Aalten naar de winkel toe.

'Verhuizing pilot op weg naar meer verplaatsingen'

Ook heeft Messink en Prinsen al altijd een goed boekenassortiment gehad. Na de boekenmarkten in Bredevoort ging menigeen nog even langs deze boekhandel om de dag te bekronen met ook nog een nieuw boek.
Toch denkt van Loon op de nieuwe locatie beter uit de verf te kunnen komen. "We zitten hier gewoon te krap en hebben te weinig opslagruimte."

Toekomstbestendige kernen
De bijdrage van 10.000 euro van de gemeente is mooi, maar dekt natuurlijk lang niet alle kosten van de verplaatsing. Van Loon had zelfs op nog iets meer geld gehoopt, zodat ook de gevel van het pand aan de Landstraat verbeterd zou kunnen worden. Daar kon helaas niet met alle betrokkenen overeenstemming over bereikt worden.


Vervolg op pagina 19