Het Prins Clausplein, nu al voorzien van lampjes, wordt helemaal in kerstsfeer gebracht met kraampjes en vuurkorven. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het Prins Clausplein, nu al voorzien van lampjes, wordt helemaal in kerstsfeer gebracht met kraampjes en vuurkorven. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Winkelen in kerstsfeer

Tijdens Dinxperlose Moonlight Shopping

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - De Dinxperlose ondernemers zijn er klaar voor, nu moeten alleen de bezoekers nog in de benen. Op 12 december houden alle ondernemers die aangesloten zijn bij IODUS een gezellige avond onder de naam Moonlight Shopping. Dit alles in een kerstsfeer. Compleet met vuurkorven en dennen in het dorp. Een beetje sneeuw zou hierbij niet misstaan.

Willy Ruesen, lid van IODUS en voorzitter van de activiteitencommissie, hoopt op een gezellige en drukke avond. "We hebben geprobeerd om een aantal leuke activiteiten te organiseren. Zo zijn de winkels doorlopend open tot 22:00 uur. Er kan dan gewinkeld worden in kerstsfeer. Ook op het Prins Clausplein hebben we diverse activiteiten zoals leuke kerstkramen, draaimolen, horecastands en ook de kerstman zal langskomen van 18:00 tot 20:00 uur. De kerstman deelt dit jaar weer leuke waardebonnen uit. De ondernemers proberen zich van hun beste kant te laten zien door een leuke actie in hun winkel of door een leuke attentie. De organisatie rondom de kramen op het Prins Clausplein is in handen van Markt Vision", zegt Willy Ruesen.
"Verder zullen er diverse koren optreden in de Dorpskerk. Vanaf 18:00 uur kan je genieten van De Grenszangertjes, Margo en Carlijn en Vision. En natuurlijk laten we ons ook verrassen door DanzArte."

Levende kerststal
Willy: "Erg leuk is het ook dat we medewerking krijgen van de Vergadering van Gelovigen. Zij zullen zorgen voor een mooie levende kersstal met onder andere schapen en een ezel. Deze zal te vinden zijn bij de Dorpskerk vlakbij de Wereldwinkel." Het centrum is verder afgesloten voor verkeer dus iedereen kan - ook met kinderen - veilig een rondje dorp doen.

"En kijk ook vooral niet vreemd op als je gitaarklanken in de straten hoort, of midwinterhoorns! Allemaal activiteiten die bijdragen aan een gezellige Moonlight Shopping in kerstsfeer. Daarbij zijn we echter wel wat afhankelijk van het weer. Dat hebben we helaas zelf niet in de hand", zegt Willy.

Samenwerken
Willy:"Als ondernemers dragen we op onze eigen manier een steentje bij. Maar we zijn ook blij met suggesties van buitenaf en willen ook graag samenwerken met anderen .We staan altijd open voor ideeën! Als we de koppen bij elkaar steken kunnen we leuke activiteiten in Dinxperlo organiseren."

Moonlight Shopping is op zaterdag 12 december van 16:00 tot 22:00 uur.