Foto: PR
Foto: PR Foto: PR Spar Bredevoort

Wijnproeverij in 't Koppelhuis

BREDEVOORT - Na het succes van vorig jaar organiseert Spar Luiten ook dit jaar in samenwerking met wijnkenner Rob Reilingh van Bredius wijnimport een wijnproeverij. De avond is op donderdag 26 november in het Koppelhuis aan de Markt 2a in Bredevoort.

Een 16-tal wijnen uit het Spar assortiment liggen klaar om geproefd te worden. Dit jaar zijn ze in 3 groepen verdeeld: witte en rosé wijnen; rode wijnen uit Europa en rode wijnen van buiten Europa.
Proef een Chardonnay uit Zuid-Afrika of een Merlot uit Frankrijk en vergelijk deze met een Merlot uit Californië. Belangrijk is te weten hoe te proeven. Voorafgaand aan het proeven geeft Rob een uitleg hoe dit in zijn werk gaat: Er komt meer bij kijken dan het glas aan de mond zetten en het leegdrinken. Op een formulier kan iedereen bijhouden wat men van de wijnen vindt. Op geregelde tijden wordt het proeven even onderbroken om van Rob informatie te krijgen over de diverse wijnen, over de wijnstreken. Ook geeft hij uitleg over de informatie die op de etiketten staat. Bijvoorbeeld waaraan herkent men een droge of zoete witte wijn? Hij geeft ook advies: welke wijn smaakt goed bij de hutspot of bij een visgerecht. Wat is een lekkere wijn om te schenken tijdens een gezellige avond. Kortom, een avond om te proeven en om iets op te steken over de wereld van de wijn. Ook voor wie geen wijndrinker is. is de avond een leuk uitje: het proeven en de informatie kosten niets.
Tijdens en na het wijnproeven kunt u kennis maken met de vele lekkere hapjes die Spar Luiten u te bieden heeft. Lekkere soorten kaas, brood en warme hapjes uit de partypan.
Ook is er deze avond gelegenheid om te proeven uit het assortiment warme maaltijden: de Spar maaltijden service. Een aantal soepen en maaltijden worden warm gemaakt en zijn klaar om geproefd te worden.
Om organisatorische reden is het belangrijk om vooraf aan te melden voor deze proeverij. Dat kan door inschrijven in de Sparwinkel of door het sturen van een mail naar bredevoort@despar.info . Aanmelden kan tot en met zaterdag 21 november.