Directeur Beele vertelt over zijn bedrijf en zijn plannen. Foto: Leo van de Linde
Directeur Beele vertelt over zijn bedrijf en zijn plannen. Foto: Leo van de Linde Foto: Leo van der Linde

Sybrand Buma in Aalten

AALTEN - Maandag 9 november bracht Sybrand Buma, politiek leider van het CDA, samen met het CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts een bezoek aan Aalten. De komst van Sybrand Buma was op uitnodiging van het CDA afdeling Aalten/Dinxperlo.

Door Leo van der Linde

In aanwezigheid van onder andere burgemeester Bert Berghoef en de CDA-wethouders Ted Kok en Erik Luiten bracht men een bedrijfsbezoek aan Beele Engineering aan de Vierde Broekdijk in Aalten. Beele Engineering is een wereldspeler op het gebied van afdichtingssystemen. Dit hightech bedrijf heeft plannen om een kennis- en opleidingscentrum met kleinschalige productie-units te ontwikkelen op de Stationslocatie-Zuid, de plek van nu nog slachthuis KSA en het pand van voorheen Te Paske.

Bewondering voor plannen Beele

Beele Engineering
Na ontvangst met koffie en thee gaf directeur Beele een uitvoerige uitleg over zijn bedrijf. Na de presentatie volgde een rondleiding voor drie groepen door dit zeer interessante bedrijf. Het bedrijf geniet al meer dan 40 jaar operationele expertise op het gebied van brandveiligheid en bescherming tegen calamiteiten. Sybrand Buma was zeer onder de indruk van dit bedrijf dat wereldwijd actief is in de bouw, scheepsbouw, offshore installaties, energie en infrastructuur.

Sportpark Zuid
Na de rondleiding nam de CDA delegatie een kijkje op het Sportpark Zuid aan de Bocholtsestraatweg in Aalten. De hier gevestigde voetbalvereniging AD'69 heeft samen met korfbalvereniging Aladna, volleybalvereniging BOVO, wielersportclub De Peddelaars en de ijsvereniging De Hare plannen om uit te groeien tot een multisportgelegenheid. De clubs willen samenwerken op hetzelfde terrein en in dezelfde gebouwen. Dat wordt gezien als een goed plan, zeker ook vanwege het feit dat Aalten in een krimpregio ligt. Op het nieuw te realiseren sportpark moet voor iedereen ruimte zijn om te sporten, ook voor mensen met een beperking. Het CDA Aalten/Dinxperlo draagt deze plannen een warm hart toe. Raymond Smit, voorzitter van AD'69: "Op deze manier blijven de mogelijkheden voor sportbeoefening gehandhaafd én hebben alle verenigingen er voordeel van."

Het bezoek werd maandagavond afgesloten met een openbare vergadering van het CDA in het Dorpshuus in IJzerlo.

Luisteren naar de plannen van de sportclubs op Sportpark Zuid. Foto: Leo van der Linde