Vooriztter René Wenting aan het woord. Foto: Karin Stronks
Vooriztter René Wenting aan het woord. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Twee AZSV-leden openen
nieuwe kleedkamers

Voor financiering actie 'Zet je talenten in' gelanceerd

Door Karin Stronks

AALTEN - Op zaterdag 17 oktober werden zes nieuwe kleedkamers door het jongste AZSV-lid Ties Westerveld en oud-gediende en betrokken lid Eef Wamelink officieel geopend. Tegelijk werd de actie 'Zet je talenten in' gelanceerd.

Na de toespraak van AZSV voorzitter René Wenting pakte Eef Wamelink de sleutel van een rood kussen en opende de deur. Ties Westerveld stond klaar met een voetbal in zijn handen, hij gooide de bal door wit papier met rode ballen dat tussen de kozijnen bevestigd was. Onder een spontaan applaus van de genodigden trokken de beide AZSV leden het papier weg, de roodwitte tegels aan de muren van de nieuwe kleedkamers op sportpark Villekamp werden zichtbaar.

Op dezelfde dag werd de actie 'Zet je Talenten in' gelanceerd om het bouwproject financieel mogelijk te maken. Het geld is bestemd voor de zes nieuwe kleedkamers maar ook voor de volgende bouwfase 1C die op stapel staat. Fase 1C omvat de complete renovatie van de oude kleedkamers.

Trots
Vrijwilligers, Pronova, sponsoren, vertegenwoordigers van de bouwcommissie, AZSV-leden, wethouder Erik Luiten en andere belangstellenden werden van harte welkom geheten door René Wenting. De AZSV-voorzitter stond op de hoogste traptrede voor de deur van de nieuwe kleedkamers. Hij zei niet zonder trots: "Met veel enthousiasme is onze bouwcommissie aan de slag gegaan met de plannen voor de nieuwe kleedkamers, Fase 1B, en met een ontwerp voor de opknapbeurt van de oude kleedkamers, Fase 1C. Het eerste gedeelte is nu afgerond en daar zijn we trots op! Dank voor de inzet van vrijwilligers, aan leerlingen van Pronova praktijkonderwijs die ons hebben geholpen, aan onze sponsoren. Maar er ligt nog een klus vóór ons, en wel de opknapbeurt van de oude kleedkamers, Fase 1C. Nog omvangrijker, nog duurder en nog uitdagender dan dit project!"

Zet je talenten in
Er is veel geld nodig om deze noodzakelijke voorzieningen te realiseren. AZSV heeft diverse mogelijkheden onderzocht om middelen te vergaren. Het actieplan 'Zet je Talenten in' is daarvoor uit de bus gekomen. Bart Visser legt uit: "Via de AZSV-website kunnen bezoekers doorlinken naar de zetjein-site. Mensen kunnen diensten of producten aanbieden of vragen, het betaalde bedrag hiervoor is bestemd voor AZSV. Een talent als 'een keer lekker voor je koken', 'auto poetsen', 'heg knippen' of 'helpen met verhuizen' kan aangeboden of gevraagd worden. Ook kun je producten vragen of aanbieden zoals voetbalschoenen, een AZSV-vaantje, een blender of zelfgebreide sokken. Maakt iemand gebruik van een dienst of koop of verkoop je een product dan wordt een prijs afgesproken en gaat het bedrag naar AZSV. De aangeboden of gevraagde producten of diensten hoeven niet perse iets met voetballen te maken te hebben. Iedereen kan meedoen met een talent." De opbrengst van de actie 'Zet je Talenten in' is geheel bestemd voor de kleedkamers.

Steun
De komende maanden gaat AZSV haar leden persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor financiële steun om 25 kleedkamers die aan alle eisen van deze tijd voldoen te realiseren. Het opknappen van de oude kleedkamers gaat binnenkort van start, de bouw van de nieuwe kleedkamers is nu afgerond. Na de officiële opening werden de belangstellenden getrakteerd op een kopje koffie met een snee krentewegge. Ties Westerveld kreeg een AZSV-pet en -vaantje voor zijn inzet.


www.azsv-aalten.nl


Alzheimer Café voor de regio

LICHTENVOORDE - Het Alzheimer Café Lichtenvoorde vindt weer plaats op woensdag 28 oktober. Het thema van deze maand is: Dilemma's bij dementie.

Het Alzheimer Café in Lichtenvoorde is nadrukkelijk bestemd voor alle belangstellenden uit de Oost Gelre, Winterswijk en Aalten. Als naaste van iemand met dementie loop je dikwijls tegen vragen aan, waarop niet direct een pasklaar antwoord te geven is. Tijdens deze avond komen situaties aan de orde die voor een dilemma kunnen zorgen.
Aan de hand van gefilmde interviews zal er deze avond gelegenheid zijn ervaringen van anderen te horen en hierover van gedachten te wisselen. Het Alzheimer Café vindt plaats bij Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Het is van 20.00 tot 21.30 uur. Er is inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig. Toegang: gratis.


www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek of 06-13 51 44 11

Ties Westerveld, Eef Wamelink en René Wenting (rechts). Foto: Karin Stronks