Marianne Vieberink te midden van de spelers van het Winterswijks Muziek Theater. Foto: PR
Marianne Vieberink te midden van de spelers van het Winterswijks Muziek Theater. Foto: PR Foto: PR WMT

Marianne Vieberink veertig jaar choreografe bij WMT

AALTEN/WINTERSWIJK - Dit jaar viert Marianne Vieberink haar 40-jarig jubileum als choreografe bij het Winterswijks Muziek Theater. West Side Story is de 49e productie waarvoor zij de choreografie verzorgt.

West Side Story is een Amerikaanse musical, die later ook verfilmd is. Het is een vrije bewerking van Shakespeare's liefdesverhaal Romeo en Julia.
Marianne: "West Side Story is mooi omdat er veel in gedanst wordt. Het is een mix van Latijns Amerikaanse dansen - zoals de mambo en de bachata – en streetdance. De latino dans is met de vluchtelingen uit Zuid Amerika meegekomen, die dansstijl zie je terug bij de Sharx. De Jetz laten een voorloper van streetdance zien, ook boksscholen kwamen heel erg op in die tijd."

Dansen en zingen
Samen met regisseur Jasper Korving en muzikaal leider Gerben Kruisselbrink vormt Marianne al jarenlang het creatieve team achter het WMT.

Marianne: "Ik heb vooral veel met Jasper te maken. Ik ben een jaar voordat Jasper geboren is bij het WMT begonnen. Toch hebben wij heel veel dezelfde ideeën. Voor mij is het ieder jaar een uitdaging om iets te bedenken dat iedereen kan. Je werkt met amateurs, mensen doen dit als hobby. Dan moet je toch rekening houden met wat iemand kan en dat mensen moeten dansen en zingen tegelijk. Het is fijn dat dat iedere keer goed lukt."

Favoriete productie
Marianne Vieberink kwam in 1973 bij de vereniging als choreografe. Ze is er twee jaar tussenuit geweest waardoor dit jaar een jubileumjaar voor haar is. Van de 49 producties waarvoor zij de choreografie heeft gedaan is 'Duel der componisten' haar favoriet.
Marianne: "Dit was een eigen productie, die ik samen met dirigent Rudolf Heise en Alda Frumau in elkaar heb gezet. Het mooiste vond ik dat het koor hierin de hoofdrol had en dat we het hebben kunnen maken met nul euro budget."

Het Winterswijks Muziek Theater staat van 19 tot en met 22 november in theater De Storm met West Side Story.


Kaarten: De Storm: 0543-519 285 of www.theaterdestorm.nl