Henk en Angelika Elferink. Foto: Marja Hengeveld-Hallie
Henk en Angelika Elferink. Foto: Marja Hengeveld-Hallie Foto: Marja Hengeveld-Hallie

Elferink Camper Services voor verhuur, aankoop en verkoop

'Onze campers gaan tiptop de weg op'

Door Marja Hengeveld-Hallie

AALTEN - Een uit de hand gelopen hobby. Zo noemen Henk en Angelika Elferink hun camperbedrijf in Aalten dat ze Elferink Camper Services hebben genoemd. Met hun doelmatige en goed vindbare website bereiken ze mensen in heel Nederlanden Duitsland. "Wij verhuren alleen aan mensen die we vertrouwen en beloven er netjes mee om te gaan."

Zelf zijn Henk (58) en Angelika (51) zo'n 16 jaar geleden voor het eerst met een oude camper op vakantie gegaan. Ze kochten hem tweedehands en ervaarden direct de vrijheid van een campervakantie. Naast het comfort van de camper ondervonden ze ook wat minpunten. Zo was de indeling niet zo ideaal als ze van tevoren hadden ingeschat.

Beter eerst huren
Door eigen ervaring wijs geworden, adviseren Henk en Angelika mensen die overwegen een camper aan te schaffen, er eerst een te huren. Angelika: "De indeling, de luxe en de mogelijkheden vrijblijvend ervaren, zorgt ervoor dat je na zo'n proefvakantie een betere keuze maakt. Bovenop de aanschafprijs komen nogal wat kosten zoals stalling, motorrijtuigenbelasting, verzekering en onderhoud. Het is dus belangrijk dat de keuze weloverwogen is."

Twee campers in de verhuur
Elferink Camper Services heeft twee gezinscampers in de verhuur; 1 retromodel (4 personen) met oranje accessoires zoals dat in jaren zeventig 'in' was en een alkoofcamper die 6 slaapplaatsen heeft waarvan een tweepersoonsbed boven de bestuurdersplek. Henk is een man met 'gouden handen'. De retrocamper heeft hij zelf opgeknapt.

Trouwens, alle verhuurcampers houdt hij in opperbeste conditie. Henk: "Ik zorg ervoor dat de campers er tiptop uitzien als ze weer de weg opgaan!" Op dit moment hebben zowel Henk als Angelika een baan naast het camperbedrijf. Toch willen ze dolgraag meer campers aan hun assortiment toevoegen. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die net als zij vinden dat een camper moet rijden. Zij bieden deze mensen aan hun privécamper via Elferink Camper Services te verhuren.

Persoonlijke begeleiding
De verhuurprocedure van Elferink Campers Services houdt in dat geïnteresseerde huurders eerst persoonlijk kennis komen maken. "Zo'n ontmoeting verloopt heel gemoedelijk", vertelt Angelika.

"We zitten gewoon bij ons aan de keukentafel. Op zo'n moment worden alle ins en outs van de camper goed doorgenomen. Ook de keuzepakketten die gereserveerd kunnen worden,komen uitgebreid aan bod. Willen mensen het serviesgoed huren of nemen ze hun eigen servies mee? Zijn ze geïnteresseerd in satelliet TV, terrasset, of willen ze liever een vakantie zonder die extra's?" Dat persoonlijke contact met potentiële huurders waarderen Henk en Angelika.

Angelika licht toe. "Zie het als een soort van sollicitatiegesprek. Want we zijn zuinig op onze campers!" Hebben mensen nog nooit in een camper gereden? Dan kunnen ze met ons een instructieritje maken. "Ook dat hoort bij onze service."

Hulp bij speurtocht naar occasion

Bemiddeling bij aan- en verkoop
Willen mensen een camper aankopen en weten ze niet waarop ze moeten letten? Henk doet graag mee met de speurtocht. Met zijn oog voor detail kan veel leed worden voorkomen. Of wil iemand zijn camper verkopen maar iets weerhoudt hem ervan de verkoop in gang te zetten? Ook dan is de hulp van het echtpaar ideaal. Zij kunnen de camper verhuren of helpen de camper goed in de markt te zetten.

Het is ook mogelijk de camper op hun terrein aan de Nijverheidsweg 8 in Aalten te stallen, zodat gegadigden hem daar kunnen bekijken.


www.elferink-camper-services.nl


Herfstwandeling met de boswachter door het Loohuisbos

AALTEN - Natuurmonumenten houdt op woensdagmiddag 21 oktober een herfstwandeling in natuurgebied Loohuis bij Aalten.

De circa 2 uur durende wandeling met de boswachter begint om 14.00 uur. Deelname kost € 5,- voor leden en € 8,- voor niet-leden, voor kinderen lid € 4,- en voor kinderen niet-lid €7,-. Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 - 655 99 55.

In de herfst is er veel te beleven in het bos, de vennetjes en de graslanden met houtwallen van het Loohuis. Nu de dagen korter en wat kouder worden, maakt de natuur zich op voor de winter.
De grond ligt bezaaid met prachtig gekleurde bladeren en dennenappels. Welke dieren leven eigenlijk in dit bos? En hoe overleven ze de winter? Daarover vertelt de boswachter tijdens deze boswandeling.