Dansen: de een kan het, de ander kijkt graag nog even af bij juf Audrey... Foto: Karin Stronks
Dansen: de een kan het, de ander kijkt graag nog even af bij juf Audrey... Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

Volksfeest voor de kinderen

AALTEN - De weergoden waren de Aaltense kinderen goed gezind op de tweede dag van het volksfeest. 's Morgens werd de jongste jeugd verrast in de grote tent op de markt met een programma van De Nieuwe Vrolijkheid en dansschool Vieberink.

Door Karin Stronks

Vanaf 14.00 uur 's middags waren basisschoolleerlingen van harte welkom in de wei bij kinderboerderij De Ahof om mee te doen met de vele spelletjes. De sfeer was goed, het weer zat mee, kinderen en hun ouders waren meer dan uitstekend vertegenwoordigd bij de georganiseerde activiteiten.
's Morgens rond de klok van tien uur begon in de grote tent op de markt het entertainment voor de jongste jeugd met een interactieve voorstelling van De Nieuwe Vrolijkheid. De jonge aanwezigen waren warmgedraaid toen Audrey Veldkamp van dansschool Vieberink het stokje overnam en de jeugd bezighield met een mini-danscursus. Op het ritme van muziek van onder andere K3 leerde zij de kinderen eenvoudige bewegingen aan met benamingen als 'roeren door een grote pan' en 'trek het touw naar je toe'. Zelfs zeer jonge peuters deden mee met de dansshow die door Audrey met veel enthousiasme werd geleid.
De vrijdagmiddag stond voor basisschool leerlingen geheel in het teken van de kinderspelen. De opkomst was enorm. De hele wei bij de Ahof was voorzien van tientallen leuke spelletjes zoals stoelendans, wc borstel gooien, spijkerbroek hangen, dahlia's plakken en kegels vangen.
Tientallen jonge vrijwilligers, onder ander van het Christelijk College Schaersvoorde, hielpen mee om de kinderspelen in goede banen te leiden. Bij de spelletjes waren voor individuele deelnemers prijzen te winnen, de zeskamp voor scholen werd gewonnen door de Groen van Prinstererschool. Leerlingen mochten plaatsnemen op de wagen 'Flower Power' in de allegorische optocht.